Председателят на УС на БЛС д-р Иван Маджаров: БАПЗГ СЕ УТВЪРДИ КАТО ЕДИН ОТ СТОЖЕРИТЕ В СИСТЕМАТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

„Вашата съсловна организация е най-многобройната в сферата на здравеопазването, с което идва и голямата отговорност, както към членовете ѝ, така и към пациентите. Бих искал да Ви поздравя и за успешното изпълнение на Вашата мисия през годините. Мисия, изпълнена с трудности, предизвикателства и препятствия в условия на преход и недостатъчно финансиране. Въпреки това БАПЗГ се утвърди като един от стожерите в системата на здравеопазването.“ Това написа председателят на УС на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров в своя поздравителен адрес до председателя на УС на БАПЗГ г-жа Милка Василева по случай Международния ден на сестринството.

В поздравлението се казва още: „БЛС оценява усилията, които Вашата организация полага за повишаване на качеството на здравните грижи в България. Изказвам своята увереност, че двете съсловни организации, БЛС и БАПЗГ, трябва да бъдат единни и с подкрепата на обществото, медиите и пациентските организации да продължим да изпълняваме своя дълг.

Използвам случая за изразя дълбокото си уважение за Вашия висок професионализъм, всеотдайност и отговорност, които имат ключова роля в нашата работа.

Уверявам Ви, че БЛС ще продължи да бъде лоялен партньор на БАПЗГ в усилията ни да издигнем авторитета на заетите в здравеопазването на европейско ниво.

Желая Ви здраве, щастие, лични и професионални успехи! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!“  

„Честит празник на всички професионалисти по здравни грижи в България!“, пише в поздравлението на председателя на Столичната лекарска колегия на БЛС д-р Асен Меджидиев,

„От името на ръководството на СЛК и лично от свое име Ви пожелавам винаги да сте добрия пример и сигурният партньор в процеса на лечение. Благодаря Ви че се развивате и раздавате в името на другите, по-често непознати. Благодаря Ви за високия професионализъм, който проявявате от началото на пандемията! Бъдете здрави!“, казва още д-р Маджаров в поздравлението си до лидера на професионалистите по здравни грижи г-жа Милка Василева.

 Поздравителния адрес от Българския лекарски съюз вижте ТУК

 Поздравителния адрес от Столичната колегия на БЛС вижте ТУК