15 МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ И 6 АКУШЕРКИ СЕ ДИПЛОМИРАХА ВЪВ ФИЛИАЛ ВЕЛИКО ТЪРНОВО НА МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ -ВАРНА

15 медицински сестри и 6 акушерки от Филиал Велико Търново на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна получиха своите дипломи на 6 октомври 2023 г. на тържествена церемония в читалище „Надежда“. Това съобщиха от МУ-Варна.

Първенец на Випуск 2023 е Цветелина Димитрова от специалност „Акушерка“, а Ева Христова е с най-висок успех сред медицинските сестри.

В словото си ректорът на МУ–Варна проф. д-р Светослав Георгиев поздрави абсолвентите за постигнатите резултати и им пожела да бъдат отговорни професионалисти, достойни и добри хора, всеотдайни и милосърдни в работата си. „Изборът на професиите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ е въпрос на чест и призвание, на висок морал и отдаденост към най-важното – човешкият живот и здраве“, се казва още в обръщението на проф. Георгиев към завършващите студенти.

След тържественото полагане на клетвата, абсолвентите получиха от ректора на МУ – Варна дипломите си за висше образование, а Цветелина Димитрова от специалност „Акушерка“ бе удостоена с плакет за най-висок успех. Тя приветства колегите си с дипломирането им и сподели вълнението си пред академичното ръководство и гостите в залата. „Това, което не знаехме е, че тук всеки един от нас ще се изгради не само като специалист, но и като личност. Ще се превърне в достоен млад човек, готов да се развива и да гради бъдещето си, да се справя с предизвикателствата, както в професионален, така и в личен план“, изтъкна Цветелина Димитрова. Тя получи от Регионална колегия на БАПЗГ – Велико Търново грамота и красив сувенир бухал – символ на учението. „Радваме се на младите специалисти, които имат желание да работят в България и се надяваме да намерят своето достойно място тук“, коментира за сайта на БАПЗГ г-жа Жана Павловска, председател на РК на БАПЗГ – В. Търново и преподавател във Филиал Велико Търново на МУ-Варна.

Доц. д-р Весела Иванчева изказа благодарност за всеотдайната работа и висок професионализъм на доц. Диана Димитрова, директор на Филиал Велико Търново към МУ-Варна от създаването му през 2015 г. до август 2023 г. Приветствени слова произнесоха заместник-кметът на Община Велико Търново Нейко Генчев, заместник областният управител Валентин Михайлов и д-р Даниел Илиев – изпълнителен директор на Многопрофилна областна болница за активно лечение „Д-р Стефан Черкезов”.

След официалната церемония по дипломиране на студентите музикален поздрав до всички присъстващи отправи детска вокална група „Пеещи камбанки“ с художествен ръководител Владимир Габров.