ТРЕТОКЛАСНИЦИ УЧИХА ЗА ЧОВЕШКОТО ТЯЛО В УНИВЕРСИТЕТ „ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ“ – БУРГАС

Открит урок на тема „Човешкото тяло“ се състоя в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас с третокласници от Основно училище „Васил Априлов“, гр. Бургас, с класен ръководител г-жа Флоринда Радева. Целият IIIб клас прекрачи за първи път прага на висшето заведение по покана на Катедра „Рехабилитационна и морска медицина“ към Факултета по Обществено здраве и здравни грижи (ФОЗЗГ). За това съобщи БНР на 23-02.2023 г.

Ръководителят на катедрата доц. д-р Варвара Панчева и доц. д-р Соня Ненчева обърнаха най-голямо внимание на опорно-двигателния апарат, тъй като в тази възраст най-често започват гръбначни изкривявания при децата. Гостите разбраха какво означава лоша стойка и как може да се коригира. За финал, с помощта на учениците, беше демонстриран рехабилитационен комплекс за профилактика деформациите на гръбначния стълб и гръдния кош.

Третокласниците бяха посрещнати от Декана на Медицинския факултет проф. д-р Христо Бозов, който ги разведе в съвременната база на университета. В открития урок се включи и ръководителят на Катедра „Здравни грижи“ към ФОЗЗГ доц. д-р Галина Терзиева.