ОТКРИХА С ВОДОСВЕТ НОВАТА АКАДЕМИЧНА ГОДИНА ВЪВ ФИЛИАЛ ШУМЕН НА МУ-ВАРНА

Тържествено беше открита новата академична година във Филиал Шумен на Медицински университет – Варна. Началото бе поставено с водосвет за здраве и благоденствие на студентите и преподавателите, който отслужи отец Димитър, архиерейският наместник на Шуменската духовна околия.

Директорът на филиала доц. Теодора Евтимова прочете академично слово на проф. д-р Светослав Георгиев – Ректор на Медицински университет – Варна. В него проф. д-р Светослав Георгиев приветства първокурсниците с „Добре дошли“ и пожела на новите студенти да вървят уверено към целите си, да бъдат търпеливи и постоянни и да постигнат всичко, за което мечтаят. Проф. Георгиев благодари на преподавателите за всеотдайната им работа и висок професионализъм.

Бъдещите медицински сестри и акушерки положиха клетва на първокурсника с която символично бяха приобщени към академичната медицинска общност.

Бялата престилка се разпознава като символ на надежда и чистота, затова първокурсниците с най-висок бал от двете специалности бяха облечени в бели престилки от свои завършващи колеги.

Поздравителни адреси за откриване на новата учебна година бяха получени от г-н Любомир Христов, кмет на Община Шумен, Милка Василева – председател на УС на БАПЗГ, проф. Добромир Добрев – областен управител на Шумен и д-р Свилен Арнаудов, управител на Комплексния онкологичен център – Шумен .

Първокурсниците по традиция бяха посрещнати с пита, сол и мед, и музикален поздрав от танцов състав „Луди-млади“ с художествен ръководител Борис Иванов и изпълнение на студентите от специалност „Медицинска сестра “ – Вайде Алиева и Емилия Енчева.

Всички първокурсници по традиция изписаха с телата си символа на випуска – тази година символът е звезда.