28 АКУШЕРКИ И 27 МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ СЕ ДИПЛОМИРАХА В СЛИВЕН И ВЕЛИКО ТЪРНОВО

55 абсолвенти  от Филиал Сливен и Филиал Велико Търново на Мeдицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“-Варна положиха професионална клетва и получиха своите дипломи на тържествени церемонии. Двете събития се проведоха при стриктно спазване на всички противоепидемиологични мерки, съобщиха от пресцентъра на МУ-Варна.

На 23 октомври 2021 г. 17 медицински сестри и 11 акушерки от Петия випуск на Филиал Сливен се дипломираха. Айше Миланова и Кремена Славова са отличничките от специалност „Медицинска сестра”, а първенец на випуска от акушерките е Деница Стоянова. Проф. д-р Иван Димитров, Директор на филиала, поздрави завършващите с пожелание да бъдат успешни в професионалното си развитие.

Всички абсолвенти получиха предметни награди от Община Сливен и Медицински университет – Варна. За отличниците имаше грамоти и парични награди от общината и от ректора на университета проф. д-р Валентин Игнатов.

На 24 октомври 17 акушерки и 10 медицински сестри от Филиал Велико Търново на МУ-Варна станаха правоспособни специалисти по здравни грижи. Отличник на Випуск 2021 е Анелия Ненкова от специалност „Акушерка”, а с най-висок успех сред медицинските сестри е Дияна Чертоянова.

Директорът на Филиал В. Търново доц. Диана Димитрова се обърна към абсолвентите от третия випуск на филиала с думите: „Позволете ми от името на целия екип и лично от мое име да ви кажа, че много се гордеем с всеки един от вас. Ще следваме вашата професионална съдба и винаги ще бъдем зад вас, където и да сте”.

В своето тържествено слово ректорът проф. д-р Валентин Игнатов поздрави всички абсолвенти с думите: „Преди няколко години, когато прекрачихте нашия праг, вие поехте дълго и необикновено пътешествие по пътя на знанието и науката, изпълнено с големи предизвикателства. Вие станахте важна и градивна частица от нашата над половинвековна история и традиции, част от нашето голямо мултинационално академично семейство. Със страст, труд и постоянство преследвахте целта си, а днес получавате дипломите си и приключвате този важен за вас етап. Университетът ви даде безкомпромисно качество на обучение, което е съизмеримо с европейските стандарти. По време на следването си вие се учихте от най-добрите преподаватели. С избора си да учите в Медицински университет – Варна вече имате зад гърба си първата крачка и сигурна инвестиция, на която може да разчитате за професионално развитие и кариера в живота си”.

Новозавършилите медицински сестри и акушерки имат богат избор за своята бъдеща професионална реализация, а повечето от тях вече работят в лечебни заведения в цялата страна.