ОТКРИХА НОВА УЧЕБНА БАЗА В МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ-ПЛОВДИВ

Най-новата база Учебен корпус 1 беше открита официално в Медицински университет-Пловдив. Водосвет беше отслужен лично от Негово Високопреосвещенство пловдивския митрополит Николай, съобщиха от учебното заведение.

На разгърната площ от 4 001.28 кв. м. са разположени 32 учебни и научни лаборатории и аудитория със 70 места. В шестетажния учебния комплекс са ситуирани четири от теоретичните катедри – Медицинска биология, Медицинска физика и биофизика, Биоорганична химия и Медицинска биохимия. Според учебната програма именно в тях започват своето реално обучение първокурсниците. Модерната база ще бъде професионален дом за 61 преподаватели и служители, които ще обучават годишно над 1500 студенти от всички специалности.

За 76-ти път и с модерна учебна сграда академичното ръководство на МУ-Пловдив откри новата учебна година, през която ще се обучават над 6000 студенти. След успешно проведената кандидатстудентска кампания 2021 в Медицински университет-Пловдив са попълнени всички места за обучение по държавна поръчка за специалностите в четирите факултета и Медицинския колеж. От първокурсниците – бъдещи магистри и бакалаври, 735 са български граждани, приети  по държавна поръчка, 500 са чуждестранни граждани и 30 са български студенти, приети да се обучават срещу заплащане.