МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ, АКУШЕРКИ, ЛЕКАРСКИ АСИСТЕНТИ, КИНЕЗИТЕРАПЕВТИ И СПЕЦИАЛИСТИ ПО СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ СЕ ДИПЛОМИРАХА В ТРАКИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ – СТАРА ЗАГОРА

На официална церемония на 23 ноември 2023 г.  абсолвентите от пет бакалавърски специалности към Медицинския факултет на Тракийския университет – Стара Загора получиха своите дипломи и поеха по професионалния си път. На церемонията присъстваха 91 бакалаври от специалностите „Акушерка“, „Кинезитерапия“ , „Лекарски асистент“, „Медицинска сестра“ и „Социални дейности“, информира БТА.

„Аз съм спокоен за Вас, защото знам, че сте добре подготвени – защото Вашите преподаватели са едни от най-добите в страната“, обърна се към завършващите ректорът проф. Добри Ярков. Той призова новозавършилите специалисти: „…да останете в България, да работите в България, защото България има нужда от Вас. Попътен вятър и не спирайте да мечтаете!“.

За пръв път тази година в Медицинският факултет при Тракийски университет се дипломираха студенти по специалност „Кинезитерапия“.  Със среден успех на специалността мн. добър 5,14 по своя професионален път поеха общо 12 абсолвенти. Първенецът сред тях е Николета Янева.

Най-многобройни във Випуск 2023 бяха дипломантите от специалност „Медицинска сестра“ – 33-ма, които завършиха с общ среден успех добър 4,20. Специалност „Лекарски асистент“ завършиха общо 19 души, следвани от специалностите „Социални дейности“ с 15 абсолвенти и „Акушерка“ с 12 абсолвенти.

“Не са леки пътищата към душата и сърцата на хората. Но с професиите, които сте избрали, вие сте призвани понякога да направите и немислимото, понякога непонятното, а дори и невъзможното, за да помогнете и да вдъхнете живот. Не го забравяйте никога“, каза в обръщението си към абсолвентите проф. Юлиан Ананиев, декан на Медицинския факултет.

След като младите специалисти положиха клетва за следване на моралните принципи в професиите, които са избрали, десетки академични шапки полетяха в небето с трепет, вълнение и пожелания за много професионални успехи.