ДИПЛОМИРАХА СЕ 63-МА БАКАЛАВРИ И МАГИСТРИ ОТ ЧЕТИРИ СПЕЦИАЛНОСТИ ВЪВ ФОЗ НА МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ – ПЛЕВЕН

62-ма бакалаври и магистри от четири специалности на Факултета по обществено здраве на Медицински университет – Плевен получиха своите дипломи на 3 ноември 2023 г.  на тържествена церемония в аудитория „Магнум“ на Медицински университет – Плевен.  45 от абсолвентите са бакалаври от специалностите „Медицинска рехабилитация и ергоперапия“, „Социални дейности в здравеопазването“ (първите дипломанти по тази специалност) и „Опазване и контрол на общественото здраве“, а останалите 18 са магистри по „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“ и „Управление на здравните грижи“.

По повод празника председателят на УС на БАПЗГ Милка Василева изпрати поздравителен адрес до ректора на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров и до декана на Факултета по обществено здраве проф. д-р Милена Карчева. Поздравлението беше поднесено от проф. Макрета Драганова – зам.-декан по научната дейност, качество и акредитация във ФОЗ при МУ-Плевен. В него се казваше:

„Уважаеми проф. Димитров,  уважаема проф. Карчева, скъпи преподаватели, абсолвенти и гости,  позволете ми от името на Управителния съвет на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и лично от мое име да Ви поздравя с успешното завършване на Випуск 2023 на Факултета по обществено здраве при Медицински университет – Плевен! Днес своите дипломи ще вземат 63-ма бакалаври и магистри от четири специалности и всички те имат право да получат най-добри възможности за професионална реализация и успешна кариера. Надяваме се това да се случи в България не само защото българската здравна система се задъхва от недостиг на медицински специалисти, а и защото нашите специалисти ще се чувстват най-добре когато са близо до своите родови и духовни корени, до семействата си, до приятелите си.“

Милка Василева пожела да абсолвентите да бъдат здрави и да практикуват избраната от тях професия с любов и търпение. Тя им пожела още да работят в добра колаборация с колегите си и да продължават да се усъвършенстват, за да се чувстват уверени и да бъдат максимално полезни на обществото. „По традиция Медицински университет – Плевен отбеляза и тази година своя празник в Деня на народните будители – 1 ноември. Пожелаваме Ви да бъдете сред новите будители, които ще налагат високи критерии за професионализъм и милосърдие!“, се казваще още в поздравлението към младите специалисти.
Председателят на БАПЗГ благодари на преподавателите за тяхната всеотдайност, добрите традиции и новаторството, с които обучават бъдещите специалисти в областта на здравните грижи и общественото здраве. „Медицински университет – Плевен е доказал през годините, че подготвя отлични професионалисти, които са ценени от своите колеги и уважавани от пациентите си“, се казваше още в обръщението към преподавателите.

Отговор на приветствията поднесе отличникът на випуска – Цветомира Велковска, бакалавър от специалност „Социални дейности в здравеопазването“.

За поредна година ръководството на Факултет „Обществено здраве“ награди здравните професионалисти, станали родители по време на следването си за примера да бъдат добри студенти и родители.

Абсолвентите, техните близки и гостите на събитието бяха поздравени от Танцовия състав на Медицински университет – Плевен с ръководител Джейлян Демирев и от Разал Мохамед – студент по медицина от Индия, млад талант и участник в студентския фестивал Ден на народите 2023.

Поздравителния адрес на БАПЗГ можете да видите ТУК