ЮЖНА КОРЕЯ ЗАБРАНЯВА КАФЕТО В УЧИЛИЩАТА

Южна Корея въвежда забрана за продажбата на кафе в училищата с цел да осигури по-здравословен живот на ученици и учители, информира на 30.08.218 г. БНР като се позова на в. „Гардиън“.

Всички машини за автоматична продажба и павилиони в началните и основните училища трябва да спрат продажбата на продукти с кафе до 14 септември 2018 г., обяви министерството по безопасността на храните и лекарствата.

Забраната за кафето в училищата идва след налагането на ограничения за продажби на енергийни напитки по-рано тази година. Както и след забрана на реклами по телевизиите на нездравословни храни и напитки в часовете, когато програмите се очаква да бъдат гледани от деца.

Много ученици пият кафе или енергийни напитки, смятайки че това ги държи бодри и това ще помогне за резултатите им в силно конкурентната и взискателна образователна система в Южна Корея.

Южнокорейците пият средно по 181 чаши кафе годишно – най-много в Азия, сочи проучване на маркетинговата компания „Юромонитор“. За сравнение във Великобритания на човек се падат по 151 чаши, а в САЩ – по 266.