Световната здравна организация съобщи: САЩ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В НОВИЯ ЕПИЦЕНТЪР НА КОРОНАВИРУСНАТА ИНФЕКЦИЯ

През последните дни се наблюдава рязко увеличаване на броя на заразените с новия коронавирус в САЩ, което означа, че страната се превръща в новия епицентър на инфекцията. Това съобщи СЗО и посочи, че броят на случаите на заразените в САЩ вече надхвърля 42 000 души. По тази причина все повече губернатори на отделни щати вземат решение за извънредни мерки, които се свеждат най-вече до разпореждане хората да си останат по домовете, информира на 24.03.2020 г. Zdrave.net като се позова на Агенция „Ройтерс”.

„През последните 24 часа 85% от новите случаи по света са били от Европа и САЩ”, заяви на брифинг говорителят на СЗО Маргарет Харис. По нейните думи 40% от новите случаи са в САЩ.
Като цяло глобалното пандемично огнище се разраства много бързо, констатират експертите на СЗО. До късно на 23-ти март организацията е потвърдила за 334 981 инфектирани и 14 652 починали от инфекцията. Общо засегнатите страни в света са 194, отбелязват оттам.
Междувременно световните агенции предадоха, че Германия започва да приема малък брой пациенти от Италия и Франция, в знак на солидарност с тези страни. Болните ще бъдат транспортирани чрез въздушен мост със самолети на италианските военновъздушни сили.