Националният съвет на БЧК в свое поздравление за 12-ти май: ДНЕС, КОГАТО СВЕТЪТ И БЪЛГАРИЯ СЕ БОРЯТ С НАРАСТВАЩАТА ПАНДЕМИЯ ОТ COVID-19, РОЛЯТА НА МЕДИЦИНСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНА

„Използваме повода за да изкажем своята благодарност към Вас и Вашия екип за ангажираността Ви за развитието на кадри, които избират този нелек, но благороден път, посветен на здравните грижи“. Това написаха от Националния съвет на Българския Червен кръст в поздравителен адрес до председателя на УС на БАПЗГ г-жа Милка Василева по повод Международния ден на сестринството.

„Днес, когато светът и България се борят с нарастващата пандемия от COVID-19, ролята на медицинските специалисти е изключителна. Рискът за тяхното здраве и отговорността, която поемат с действията си по лечението на пациентите, както и по отношение на опитите им да ограничат разпространението на вируса, са огромни. Признанието и доверието, които те получават от обществото, са безгранични и напълно заслужени.

Дългогодишното ни партньорство ни дава увереност, че заедно можем да отговорим на предизвикателството на времето и на очакванията на българските граждани за модерно здравеопазване и висок жизнен стандарт за всички. Приемете искрените ни пожелания за здраве, лично щастие и професионални успехи на всички, изпълняващи благородната професия „медицинска сестра“, се казва още в поздравителния адрес, под който са сложили подписите си председателят на БЧК акад. Христо Григоров и генералният директор на БЧК проф. д-р Красимир Гигов.

Поздравителния адрес на БЧК можете да видите ТУК