БАПЗГ ИЗПРАТИ ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ЗА ЕКИПА НА ДОМА ЗА МЕДИКО-СОЦИАЛНИ ГРИЖИ ЗА ДЕЦА В СТАРА ЗАГОРА

От името на Управителния съвет на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи председателят на УС на БАПЗГ Милка Василева изпрати поздравителен адрес до д-р Георги Узунов – директор на Дома за медико-социални грижи за деца – гр. Стара Загора.

В последния ден на август, събота, при внезапно възникнал пожар за по-малко от час изгоряха 60 дка борова гора в Стара Загора. Силният вятър разпространи огъня и той достигна двора на ДМСГД в града. Ветровете насочиха черен дим към сградата на институцията. Заради силното задимяване се наложи спешна евакуация на 39 трудноподвижни деца, в която се включи екипът на дома, огнеборци, жители на квартал “Лозенец” в града.

От името на Управителния съвет на Българската асоциация на професиона-листите по здравни грижи и лично от мое име бих искала да изкажа нашата огромна благодарност за смелото и достойно поведение на целия екип на Дома за медико-социални грижи за деца – гр. Стара Загора по време на възникналия пожар в близост до дома на 31-ви август тази година. С бързите си и синхронизирани действия Вие, д-р Юлиан Илчев, старша сестра Гинка Ковачева и други служители от Вашия екип, огнеборци и жители на квартал “Лозенец”, успяхте да евакуирате по най-безопасния начин децата така, че да не се стигне до опасен за тяхното здраве инцидент”, се казва в поздравлението.

Екипът на ДМСГД – гр. Стара Загора получи поздравление за отговорното си и достойното  поведение и от глaвeн ĸoмиcap Hиĸoлaй Hиĸoлoв – директор на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР.

Поздравителния адрес на БАПЗГ можете да видите ТУК