218 ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ ОТ ВАРНА И СЕВЕРОИЗТОЧНИЯ РЕГИОН ВЗЕХА УЧАСТИЕ В ОБУЧЕНИЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА СТРЕСА НА РАБОТНОТО МЯСТО

На 13 май 2023 г. във Втора аудитория на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна при изключително висок интерес се проведе обучение с тематична насоченост ,,Справяне със стреса на работното място” с лектор доц. Диана Димитрова, доктор по психология, Медицински университет Варна. Това съобщи за сайта на БАПЗГ г-жа Райна Бояджиева, председател на РК на БАПЗГ – Варна.

В курса, чийто организатор е Регионална колегия на БАПЗГ – Варна, участие взеха 218 професионалисти по здравни грижи от Варна и целия Североизточен регион – Добрич, Шумен, Силистра и др.

Събитието бе част от програмата на Регионална колегия Варна, свързана с 20-годишния юбилей на БАПЗГ. Тематично бяха разгледани основните причини за появата на стреса на работното място.

В края на обучението беше проведено практическо демо на някои от най-често срещаните методи за превенция за Синдрома на професионално прегаряне.

Повече за обучението можете да видите в раздел „20 години БАПЗГ“