БАПЗГ и здравният сайт Clinica.bg питат: КОИ ПРОБЛЕМИ ТРЯБВА ДА РЕШИ ЗДРАВНАТА РЕФОРМА?

Кои проблеми трябва да реши здравната реформа? Това е въпросът от националното проучване, което провеждат Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) и здравният сайт clinica.bg. То е отправено към всички специалисти по здравни грижи в страната. Целта му е да дадем възможност гласът на всеки от тях да бъде чут от здравните власти, които ще представят идеите си за промени в края на месеца.

Националното проучване започва днес, 10 септември 2018 г. и ще продължи до 30 ноември 2018 г. . В него може да участва всяка медицинска сестра, акушерка, фелдшер, медицински и рентгенов лаборант, рехабилитатор, ортопедичен техник, масажист с увредено зрение без значение дали работи в болничната, извънболничната помощ или в училищното и детско здравеопазване.
За да се включи в проучването, всеки един от тези специалисти трябва да изпрати своето виждане за проблемите, с които се сблъсква в ежедневната си работа, както и възможните решения, които очаква да види от здравните власти. Текстът трябва да бъде в рамките на до две страници в Word файл. Също така да бъде придружен от кратко представяне – име, професия и вид на лечебното заведение.

Предложенията си за промени може да изпращате на следния имейл: dopitvane.reforma@gmail.com най-късно до 30 ноември 2018 г. Всички писма ще бъдат публикувани в здравния сайт clinica.bg и в сайта на БАПЗГ. Предложенията ще бъдат обобщени и внесени в Министерство на здравеопазването като част от становището на БАПЗГ за предложенията на здравните власти за реформа. Очаква се те да бъдат представени от здравния министър Кирил Ананиев в края на септември тази година, след което ще започне публичното им обсъждане.

Бъдещето зависи от всички нас, дайте своя глас, за да бъде то по-добро!