ФИЛИАЛ ШУМЕН НА МУ-ВАРНА ОРГАНИЗИРА СРЕЩА С БРЕМЕННИ, НА КОЯТО БЯХА ПРЕДСТАВЕНИ ПРЕДИМСТВАТА НА МАЙЧИНАТА КЪРМА И ТЕХНИКИ НА КЪРМЕНЕТО

Филиал Шумен на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна отбеляза Световната седмица на кърменето (1-7 август 2021) като организира среща на преподаватели и студенти от специалност „Акушерка“ с бременни жени. Срещата се проведе в петък, 6-ти август,  от 9:30 ч. до 11:30 ч. в Комплекса за социални услуги за деца и семейства в гр. Шумен (учебна база на Филиал Шумен), съобщиха от учебното заведение.

Директорът на Филиал Шумен на МУ-Варна проф. Соня Тончева, д.оз.н., представи предимствата на майчината кърма за бебето и майката, физиологията на кърменето, някои проблеми, с които се срещат майките-кърмачки и др. В практически аспект бяха представени позите за кърмене, начините за стимулиране на лактацията, пробно кърмене и други важни въпроси, които майките с интерес обсъдиха с присъстващите специалисти като споделиха и своите емоционални преживявания и очаквания.