ФЕДЕРАЦИЯТА НА СИНДИКАТИТЕ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО КЪМ КНСБ ПРИЗОВА СПРАВЕДЛИВИТЕ ИСКАНИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ ДА НЕ СЕ ЕКСПРОАТИРАТ ПОЛИТИЧЕСКИ

В отговор на отвореното писмо, което Националният съвет на БАПЗГ изпрати на 18.03.2019 г. до отговорните институции, синдикатите и медиите, в което настоя за спешни мерки от властимащите, които да гарантират на българите безпрепятствен достъп до здравни грижи, председателят на  Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ д-р Иван Кокалов  изпрати Отворено писмо до председателя на УС на БАПЗГ Милка Василева, в което заявява:  “Федерацията на синдикатите – КНСБ подкрепя исканията на професионалистите по здравни грижи и напомня, че бяхме заедно на 12.05.2018 г. със същите искания”.

С тези думи д-р Кокалов припомня националният протест, който организира БАПЗГ в София през миналата година и в който се включиха 3500 професионалисти по здравни грижи от цялата страна. В писмото си синдикалният лидер изтъква, че ФСЗ към КНСБ работи активно за реализацията на поставените тогава искания.

“Само заедно и единни ще променим статуквото! Да, не бива да допускаме справедливите искания да се експлоатират политически!”, се казва в писмото по повод настоящите спонтанни протести на професионалисти по здравни грижи.

“Нека напомним, че всички партии, участвали във властта досега, не са допринесли много за промяна на състоянието  на здравеопазването!”, завършва отвореното писмо на ФСЗ към КНСБ.

 

Цялото отворено писмо на ФСЗ към КНСБ можете да видите ТУК