УЧЕНИЧКИ ОТ ГИМНАЗИЯТА ПО АРХИТЕКТУРА В ПЛЕВЕН МЕЧТАЯТ ДА УЧАТ ЗА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ

За втора поредна година медицинската сестра Дианка Ботева провежда уроци за представяне на професията на “Медицинската сестра” в училищния здравен кабинет на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия “Никола Филчев” в Плевен. Това съобщи за сайта на БАПЗГ Василка Русева, зам.-председател на Регионалната колегия на БАПЗГ в Плевен.
Със своя ентусиазъм и любов към професията сестра Ботева вече е успяла да запали няколко ученички, които са решили да се посветят на медицински професии.
16-годишната Памела Нанкова споделя: “Обичам да помагам на хората и искам да се занимавам с медицина. Желая да стана медицинска сестра, защото смятам професията за отговорна, престижна и приятна. Пример за мен е една моя приятелка която в момента учи за акушерка.”
Ники Борисова, на 17 г., също е мотивирана да сложи бяла престилка: “Искам да уча медицина, защото помагайки на хората помагам за изграждане на един по-добър свят. Професията на медицинската сестра е страхотна! Удоволствието от работата, от това, което си направил, от благодарността на пациентите, дори и без думи, просто в очите им – всичко това е прекрасно!”