УС на БАПЗГ в поздравление за 8-ми март: БЪДЕТЕ ЗДРАВИ, НЕЖНИ И СИЛНИ, ОБИЧАЩИ И ОБИЧАНИ, ИСТИНСКИ АНГЕЛИ НА МИЛОСЪРДИЕТО…

„Скъпи колежки, Честит 8-ми март! Бъдете здрави, нежни и силни, обичащи и обичани, истински Ангели на милосърдието – най-близо до болните и нуждаещите се от здравни грижи и подкрепа!“  С тези топли думи УС на БАПЗГ поздрави всички професионалисти по здравни грижи от нежния пол на 8-ми март, когато в целия свят се отбелязва Деня на жената – тази, която дарява живот, която възпитава и се грижи за децата, която е сърцето на семейството и работи в полза на обществото.

Поздравление към работещите жени в сферата на здравеопазването отправиха и от Българския лекарски съюз. В поздравлението се казва: Честит празник на всички дами в бяло – лекарки и специалисти по здравни грижи!

Днес жените лекари в България, посветили живота си на благородната професия са над 50% от всички медици у нас или 18 440.

Скъпи дами, бъдете силни, устремени, непобедими в сбъдването на своите мечти.

Следвайте примера и продължете делото на д-р Тота Венкова Чехларова – първата българка – дипломиран лекар, чийто живот е ярък пример в българската история за жена – благодетелка, лекувала безплатно бедните, болните и бездомните и оставила имуществото си народа. Ярка личност, която преживе споделя: „Най-мъчното нещо в света е да възпитаваш, лекуваш и управляваш. Имах щастието да бъда учителка и лекарка и смело мога да кажа: учител, който не обича децата, е лош учител, а лекар, който не обича болните, е лекар занаятчия!“

Честит празник, мили дами!“