СТАРТИРАТ БЕЗПЛАТНИ ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЯ „КАК ДА НЕ „ИЗГОРИМ“ В БОРБАТА С COVID 19“ ЗА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ ОТ ПЪРВАТА ЛИНИЯ

Обичайно професията на медиците, заедно с тази на авиодиспечарите се считат за най-стресиращи. Най-изложени на риск от изпепеляване в лечебните заведения са медицинските сестри, акушерките, фелдшерите, медицинските и рентгеновите лаборанти, рехабилитаторите, болногледачите и санитарите. Те са най-близо до пациента, а техният труд често остава незабелязан и недооценен. Резултатите от грижата за пациента не се поддават на измерване с клинични тестове и изследвания, но всеки жест на внимание, уважение и благодарност към труда на професионалистите по здравни грижи ги кара да се усмихнат и усилва вярата им, че са избрали най-благородната професия.

По повод Международния ден на сестринството – 12 май, Еthics & Law Med стартира серия от безплатни онлайн обучения Как да не „изгорим“ в борбата с COVID 19 за професионалисти по здравни грижи от цялата страна. Това съобщи за сайта на БАПЗГ д-р Антония Григорова, която ще води обученията и с която Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи има традиционно сътрудничество по линия на продължаващото обучение за специалистите по здравни грижи.

Д-р Антония Григорова – консултант по Организационно поведение и Клинична етика и сертифициран медиатор в Единния регистър на медиаторите към Министерството на правосъдието. Вече две години д-р Григорова провежда редовни сесии за подобряване на комуникацията и взаимоотношенията с пациента в различни лечебни заведения в страната.

Целите на безплатните онлайн бучения „Как да не „изгорим“ в борбата с COVID 19 са работещите на първа линия медици да могат да прилагат конкретни техники за справяне с емоционалното напрежение в работата и умения за осъзнаване на ползите от настоящата ситуация.

Първото онлайн обучение от цикъла Как да не „изгорим“ в борбата с COVID 19 ще се проведе на 15 май 2020 г., петък, от 16:00 ч. Всички обучения ще се провеждат два пъти седмично по едно и също време – във вторник от 10:00 ч. и в петък от 16:00 ч. Желаещите да се включат в тях трябва да се регистрират в Zoom.

За допълнителна информация можете да се свържете с д-р Антония Григорова тел./Viber/WhatsApp 0887 34 91 63, antgrig@gmail.com