РК НА БАПЗГ – ВАРНА РАЗДАДЕ ЛИЧНИ ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА НА МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ В МОРСКАТА СТОЛИЦА

Регионалната колегия на БАПЗГ – Варна раздаде защитни маски, ръкавици, защитни облекла еднократна употребя, очила и предпазни шлемове на професионалисти по здравни грижи в УМБАЛ „Св. Марина” ЕАД, МБАЛ „Св. Анна – Варна” АД,  както и на медицински специалисти, които осъществяват противоепидемични мерки на автогарите и ЖП гарата в морската столица.

Инициативите за осигуряване на допълнителни лични предпазни средства за специалистите от болниците и общинското здравеопазване е в рамките на сътрудничеството на БАПЗГ с Българския лекарски съюз в Националната кампания „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО”. Зад кампанията с името и лицето си застана футболната звезда Димитър Бербатов, чиято майка е работила като медицинска сестра.

„Като председател на Регионалната колегия на БАПЗГ във Варна съм в непрекъсната връзка с колеги от различни лечебни и здравни заведения в града.  Посещавам ги на работните им места, за да поговоря с тях за естеството им на работа и затрудненията, които срещат по време на изпълнение на служебните си ангажименти. Провеждаме срещи и разговаряме с главните и старши медицински сестри, които  освен ежедневните задължения извършват изключително важна и отговорна работа по реорганизация на лечебните заведения”, сподели председателят на РК на БАПЗГ – Варна г-жа Райна Бояджиева. Тя допълни, че предстои колегията за осигури още предпазни шлемове и защитни облекла.

„Когато получим апел за помощ от колеги, започваме да търсим начини, за да помагаме. Във всеки един момент колегите ни имат нужда от нашата подкрепа”, сподели още Райна Бояджиева, която работи като акушерка в Отделението по гинекология в областта на онкологичните заболявания на СБАЛОЗ ,,Д-р Марко Ант. Марков – Варна“.

 


Председателят на РК на БАПЗГ във Варна г-жа Райна Бояджиева подготвя поредния пакет с лични предпазни средства, които ще бъдат предоставени на медицински специалисти от града.