РЕГИОНАЛНА КОЛЕГИЯ НА БАПЗГ – БЛАГОЕВГРАД ОСИГУРИ ПРЕДПАЗНИ ШЛЕМОВЕ ЗА 1128 СПЕЦИАЛИСТИ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ

„По решение на УС на Регионална колегия на БАПЗГ – Благоевград закупихме и предоставихме предпазни шлемове за 1128 специалисти по здравни грижи в Благоевград и областта“, съобщи за сайта на БАПЗГ Ваня Лагадинова, председател на РК на БАПЗГ – Благоевград. Тя уточни, че шлемове са предоставени на редовните членове на съсловната организация от всички професии (медицински сестри, акушерки, медицински фелдшери/лекарски асистенти, рехабилитатори, медицински и рентгенови лаборанти) в МБАЛ-Благоевград, МБАЛ „Пулс“ – Благоевград, Специализираната болница за активно лечение по онкология „Св. Мина“ – Благоевград, Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – Благоевград, Дома за медико-социални грижи за деца – Благоевград, Центъра за психично здраве – Благоевград, МБАЛ „Иван Скендеров“ – Гоце Делчев, МБАЛ- Разлог, МБАЛ „Югозападна болница“ (Сандански и Петрич), Центъра на спешна медицинска помощ – Благоевград и неговите филиали в Сандански, Петрич, Разлог, Гоце Делчев, Симитли, Кресна, Банско и Якоруда. Предпазни шлемове са получили и медицинските специалисти, които работят в детското и училищното здравеопазване в област Благоевград.

„Благодаря на всички колеги за това, че в тези дни на изпитания продължават да се грижат за своите пациенти с отговорност, всеотдайност и любов! Пожелавам здраве и по-спокойни дни на тях и семействата им“, каза председателят на РК на БАПЗГ-Благоевград в навечерието на Международния ден на акушерката (5-ти май) и Международния ден на сестринството (12-ти май).

 
Медицински сестри с предпазни шлемове от Отделението по вътрешни болести в МБАЛ-Разлог

 


„Чувствам се по-защитена с новия шлем“, казва Бистра Гецова – медицинска сестра в СБАЛПФЗ – Благоевград и председател на Регионалната контролна комисия към РК на БАПЗГ – Благоевград