Проф. д-р Атанас Щерев към акушерките: ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА НИ ЗАРЕЖДАТЕ С ВАШИЯ КУРАЖ, СМЕЛОСТ И ВСЕОТДАЙНОСТ!

„Уважаема г-жо Василева, Уважаеми колеги, Скъпи акушерки, в тези дни на изпитания бих искал да ви кажа само едно – светът принадлежи на смелите!

А смелите сте вие и нека ви напомня защо. Във време, когато броим всеки изгаснал живот, вие ежедневно посрещате изгрева на новия живот в ръцете си. Във време, когато хората по целия свят вече месеци са затворени със страх в домовете си, вие ежедневно заставате в бурята неустрашимо на вашия пост. Във време, когато от всякъде ни говорят за опасността и заплахата от бушуващата пандемия, вие ежедневно вдъхвате кураж и увереност на нуждаещите се от вашите грижи и професионализъм бременни жени. Защото вие не може да си останете вкъщи, вие сте акушерки. Вие сте смели!“ Това се казва в поздравителен адрес на проф. д-р Атанас Щерев до председателя на УС на БАПЗГ Милка Василева и акушерките.

В поздравлението си бившият председател на Комисията по здравеопазването в парламента призовава акушерките: „Продължавайте да ни зареждате с вашия кураж, смелост и всеотдайност! Епидемията ще затихне, кризата ще отмине, а животът ще продължи да се ражда и някой трябва да е там, за да го поеме в нежните си и опитни ръце. От своя 50-годишен професионален опит аз знам, че вие ще сте там в помощ на бъдещите майки и техните новородени деца!

От името на екипа на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ и от свое име ви поздравявам по случай 5 май – Международния ден на акушерката!“

Поздравителния адрес от проф. д-р Атанас Щерев можете да видите ТУК