ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ И СТУДЕНТИТЕ ОТ МЕДИЦИНСКИ КОЛЕЖ “ЙОРДАНКА ФИЛАРЕТОВА” ОТПРАЗНУВАХА СВОЯ ПАТРОНЕН ПРАЗНИК И 176-АТА ГОДИШНИНА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ЙОРДАНКА ФИЛАРЕТОВА

На 21.03.2019 г.  в зала “Европа” на Парк-хотел “Москва” в София се отбеляза тържествено патронният празник на Медицински колеж “Йорданка Филаретова” към Медицински университет – София и 176-ата годишнина от рождението на Йорданка Филаретова. Официалната церемония започна с химните на Република България и на Медицински университет – София.

Бъдете горди, че сте възпитаници на Медицински колеж “Йорданка Филаретова – най-старото медицинско училище в България, което предоставя отлична теоретическа и практическа подготовка на бъдещите професионалисти по здравни грижи”, обърна се към студентите председателят на УС на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи Милка Василева. “Вие овладявате една трудна, творческа и милосърдна материя и искрено се надявам, че ще прилагате своите знания в България. Пожелавам Ви да работите с дръзновение и да прилагате духовните ценности, които ни завеща Йорданка Филаретова. Бъдете здрави! “, каза още Милка Василева. Тя благодари на преподавателите, които непрекъснато осъвременяват съдържанието и методите на преподаване и връчи на проф. Савова поздравителен адрес и малка кокетна кошница с пролетни цветя.

В залата присъстваха близо 600 преподаватели, студенти и гости. Сред официалните гости бяха проф. д-р Тихомира Златанова – зам.-ректор по учебната дейност на Медицински университет – София, проф. д-р Валентина Петрова-Димитрова – зам.-ректор по наука и акредитация на МУ-София, проф. д-р Цекомир Воденичаров – декан на Факултета по обществено здраве към МУ-София, проф. д-р Радослав Гърчев – ръководител на отдел „Международна интеграция и проектно финансиране“ на МУ-София. Събитието бе уважено още от декани и зам.-декани на факултетите на Медицински университет – София, преподаватели и служители в Медицински университет – София, директори на медицински колежи в страната, ръководители на престижни здравни заведения, представители на различни браншови организации в сферата на здравеопазването.

В своето обръщение към присъстващите зам.-директорът на Медицински колеж “Й. Филаретова” проф. Захарина Савова изтъкна огромния обществен принос на голямата българка Йорданка Филаретова. “С чувство на гордост мога да кажа, че Медицински колеж “Йорданка Филаретова” подготвя отлични, отговорни и достойни медицински специалисти”, подчерта проф. Савова и допълни, че през 2018 г. всички специалности в колежа са получили високи акредитационни оценки. От думите ѝ стана ясно, че колежът подготвя професионални бакалаври в 8 специалности – „Медицински лаборант“, „Рентгенов лаборант“, „Помощник-фармацевт“, „Зъботехник“, „Рехабилитатор“, „Масажист с увредено зрение“, „Медицинска козметика“ и „Инспектор по обществено здраве“.

Проф. Цекомир Воденичаров бе отличен с награда за изключителен принос за развитието на Медицински колеж – София. Грамоти за принос в учебния процес и провеждането на научни и благотворителни инициативи получиха ръководителите на 5 специалности: гл. ас. Петранка Гагова – ръководител на специалност „Рентгенов лаборант“; г-жа Бинназ Асанова – ръководител на специалност „Медицинска козметика; гл. ас. Мариана Алберт – ръководител на специалностите „Рехабилитатор“ и „Масажист с увредено зрение“; Галя Камбурова – ръководител на специалност „Медицински лаборант и Таня Дачева – ръководител на специалност „Инспектор по обществено здраве“.

Цялата зала запя заедно с бъдещия рентгенов лаборант Митко Димитров, който изпълни обичаната от всички песен “Наследство” на група “Диана експрес”. Сърцата докосна и народната песен, изпълнена от Йордан Несторов  – студент в специалност „Масажист с увредено зрение“. Празникът завърши с красиви български хора, изпълнени от сборна формация от студенти от няколко специалности.

Вечерта в столичен клуб беше спазена традицията да се изберат Мис и Мистър “Медицински колеж”, а победителите в турнирите по бадминтон и тенис на маса получиха своите награди.

 

 
Преподаватели, студенти и гости изпълниха с добра енергия зала “Европа” на Парк-хотел “Москва”.

 


Председателят на УС на БАПЗГ Милка Василева отправи емоционален поздрав към студентите и преподавателите от Медицински колеж “Йорданка Филаретова”.

 


 Зам.-директорът на Медицински колеж “Йорданка Филаретова” проф. Захарина Савова връчи на проф. д-р Цекомир Воденичаров красив плакет, символизиращ огъня на познанието, за изключителен принос за развитието на колежа. Деканът на ФОЗ на МУ-София получи и грамота и почетен знак от проф. Мая Визева, ръководител на Учебния отдел в колежа.

Поздравителния адрес на БАПЗГ можете на видите ТУК