Председателят на УС на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров в поздравителен адрес за 12-ти май: БЛС ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА БЪДЕ ЛОЯЛЕН ПАРТНЬОР НА БАПЗГ В УСИЛИЯТА НИ ДА ИЗДИГНЕМ АВТОРИТЕТА НА ЗАЕТИТЕ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НА ЕВРОПЕЙСКО НИВО

Председателят на Управителния съвет на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров изпрати поздравителен адрес до председателя на УС на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи г-жа Милка Василева. В поздравлението се казва:  „От името на Управителния съвет на Български лекарски съюз и лично от мое име Ви поздравявам Вас и всички професионалисти по здравни грижи с Вашия професионален празник – 12 май – Международен ден на сестринството. Вашата съсловна организация е най-многобройната в сферата на здравеопазването, с което идва и голямата отговорност – както към членовете, така и към пациентите.Бих искал да Ви поздравя и за успешното изпълнение на Вашата мисия през годините. Мисия, изпълнена с трудности, предизвикателства и препятствия в условия на преход и недостатъчно финансиране. Въпреки това БАПЗГ се утвърди като един от стожерите в системата на здравеопазването.”

В поздравителния адрес от д-р Иван Маджаров се казва още: „БЛС оценява усилията, които Вашата организация полага за повишаване на качеството на здравните грижи в България. Изказвам своята увереност, че двете съсловни организации – БЛС и БАПЗГ, трябва да  бъдат единни и с подкрепата на обществото, медиите и пациентските организации да продължим да изпълняваме своя дълг.

Използвам случая да изразя дълбокото си уважение за Вашия висок професионализъм, всеотдайност и отговорност, които имат ключова роля в нашата работа.

Уверявам Ви, че БЛС ще продължи да бъде лоялен партньор на БАПЗГ в усилията ни да издигнем авторитета на заетите в здравеопазването на европейско ниво.

 Желая Ви здраве, щастие, лични и професионални успехи! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!” 

Поздравителния адрес от председателя на УС на БЛС д-р Иван Маджаров можете да видите ТУК