ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА УС НА БАПЗГ ПОЗДРАВИ УЧАСТНИЦИТЕ В 20-ИЯ НАУЧЕН КОНГРЕС НА БЪЛГАРСКИЯ ЗЪБОЛЕКАРСКИ СЪЮЗ

След двугодишното прекъсване заради пандемията от COVID-19 от 16 до 18 юни 2022 г. в Бургас се проведе 20-ия Научен конгрес на Българския зъболекарски съюз. В разнообразната научна програма на Конгреса лекции изнесоха изявени специалисти по дентална медицина от България и чужбина. По традиция имаше секции „Орални презентации“ и „Постери“, както и „Дентална медицинска изложба“.

Преди откриването на събитието председателят на УС на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи Милка Василева изпрати поздравителен адрес до председателя на УС на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков, председателя на Научния комитет на конгреса проф. д-р Снежинка Топалова-Пиринска и участниците във форума. В поздравлението се казваше: “Тридневният форум ще даде златна възможност на широк кръг български лекари по дентална медицина да надградят своите знания – присъствено и онлайн. Така ще се получи обмен на професионален опит според възможностите на всеки от участниците. Програмата на конгреса е впечатляваща – научни изследвания, нови лечебни възможности и добри дентални практики ще представят водещи специалисти от България, Германия, Сърбия, Полша, Турция, Словения, Португалия и Гърция. Гостоприемството на Бургас също  е важен елемент  за пълнокръвието на това научно събитие.

Използвам случая за да благодаря на ръководството на Българския зъболекарски съюз за доброто сътрудничество между нашите две съсловни организации. Благодарност заслужават и всички зъболекари, които, въпреки здравния риск, не спряха да лекуват своите пациенти през последните две пандемични години. 

Пожелаваме на всички здраве, ползотворно обучение, незабравими професионални и приятелски срещи! 

Поздравителния адрес на БАПЗГ можете да видите ТУК