Председателят на УС на БАПЗГ Милка Василева по повод Деня на българския лекар: ВЯРВАМ, ЧЕ И ЗАНАПРЕД ЩЕ РАБОТИМ РАМО ДО РАМО И ЩЕ РАЗЧИТАМЕ ЕДНИ НА ДРУГИ В ИМЕТО НА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА ПАЦИЕНТИТЕ!

„Уважаеми д-р Маджаров, скъпи лекари, от името на Управителния съвет на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и лично от мое име изказвам нашите поздравления и благопожелания по повод Вашия професионален празник, който по традиция се отбелязва в Деня на Свети Иван Рилски Чудотворец!“ Това се казва в поздравителния адрес на председателя на УС на БАПЗГ Милка Василева до председателя на УС на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров по повод Деня на българския лекар, който вече 30 години се чества на 19 октомври.  

В поздравлението се казва още: „Днес Българският лекарски съюз ще награди най-добрите специалисти в областта на медицинската практика и медицинската наука, млади медици и лекари, допринесли за развитието и утвърждаването на съсловната организация. За 20-ти пореден път ще бъде връчено високото отличие „Лекар на годината“, а специалното отличие за лекарска всеотдайност и етика „Д-р Стефан Черкезов“ ще отиде при своя първи носител. Адмирации за всички наградени!

Скъпи лекари, ние знаем, че добрите професионалисти сред вас са повече от предвидените награди за днешното тържество. Но за всички тях има една специална награда – уважението и благодарността на пациентите. Бих искала да отбележа, че ние – специалистите по здравни грижи, също имаме своя принос при постигането на добри лечебни резултати, тъй като медицинският труд и здравните грижи са колективна дейност. Вярвам, че и занапред ще работим рамо до рамо и ще разчитаме едни на други в името на здравето и живота на пациентите!

Уважаеми лекари, още веднъж Честит празник! Бъдете здрави! Продължавайте да работите с всеотдайност и любов, следвайки своята трудна и благородна мисия!“

Поздравителния адрес на БАПЗГ можете да видите ТУК