Председателят на УС на БАПЗГ Милка Василева към спешните медици: ИЗРАЗЯВАМ НАШАТА БЛАГОДАРНОСТ И РЕСПЕКТ ЗА ВИСОКИЯ ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, ВСЕОТДАЙНОСТ И ЛЮБОВ, КОИТО ПРОЯВЯВАТЕ ДЕНОНОЩНО!

„Днес, когато отбелязваме Световния ден на спешната медицинска помощ, от името на УС на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи изразявам нашата благодарност и респект за високия професионализъм, всеотдайност и любов, които проявявате денонощно, изпълнявайки Вашия професионален и човешки дълг в дни на сериозни изпитания!“ Това написа председателят на УС на БАПЗГ Милка Василева в поздравителен адрес до директорите на Центровете за спешна медицинска помощ в страната, председателя на Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ д-р Десислава Кателиева и изпълнителния директор на УМБАЛСМ „Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов.
В поздравлението се казва още: „Вие сте специалистите на първа линия, благодарение на които пациентите получават шанс за навременна и животоспасяваща медицинска помощ. Днес много лекари, медицински фелдшери, медицински сестри и други медицински специалисти в сферата на спешната помощ са на работните си места и въпреки напрежението и рисковете, отново дават най-доброто от себе си в името на живота!
ПОЖЕЛАВАМЕ ЗДРАВЕ НА ВАС И ВАШИТЕ СЕМЕЙСТВА!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!“

Поздравителния адрес на БАПЗГ можете да видите ТУК