ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА УС НА БАПЗГ МИЛКА ВАСИЛЕВА ПОЗДРАВИ РЪКОВОДСТВОТО НА БЧК ПО СЛУЧАЙ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ И ЧЕРВЕНИЯ ПОЛУМЕСЕЦ

„От името на УС на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и лично от мое име поднасям нашите поздрави и благопожелания по случай Международния ден на Червения Кръст и Червения Полумесец, който всяка година се отбелязва на 8-ми май. В това трудно време на изпитания Българският Червен кръст, като най-голямата и ползваща се с огромното доверие на обществото неправителствена организация, продължава своята високоблагородна мисия.“ Това се казва в поздравителния адрес, който изпрати днес, 8-ми май 2020, председателят на УС на БАПЗГ до председателя на Българския Червен кръст акад. Христо Григоров и генералния директор на БЧК проф. д-р Красимир Гигов.    

В поздравителния адрес се казва още: „За по-малко от два месеца Националната благотворителна кампания на БЧК #ЗаедноСрещуCOVID 19 успя да събере над 1 600 000 лева – средства, с които се подкрепят и ще бъдат подкрепяни усилията на Националния оперативен щаб за справяне с епидемиологичната ситуация в България. С участието си в различни дейности студентите-доброволци към БЧК също са изключително полезни за овладяване на негативните последствия от COVID 19. От голяма полза е и Националният чат на БЧК за първа психологическа помощ.

Уважението и респектът, с които се ползва Българският Червен кръст в обществото, спомагат екипът, доброволците и партньорите на организацията да реализират успешно всички благородни инициативи и кампании, които инициирате.  Междувременно БЧК продължава да осъществява и традиционните си дейности – безвъзмездно предоставяне на хранителни продукти от първа необходимост за социално слаби хора; извършване на различни социални услуги чрез домашния патронаж, дневните центрове за стари хора, обществените трапезарии, хосписите и др.; кръводарителска дейност и много други национални и международни инициативи.“

В края на поздравлението си г-жа Милка Василева благодари за дългогодишното и ползотворно сътрудничество между БАПЗГ и БЧК и изразява увереност, че то ще продължи и в бъдеще.

Поздравителния адрес на БАПЗГ можете да видите ТУК