Председателят на УС на БАПЗГ Милка Василева към абсолвентите от ФОЗ НА МУ-София: РАБОТЕТЕ С ЛЮБОВ И ОТГОВОРНОСТ КЪМ ПАЦИЕНТИТЕ И ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ТЯХНОТО УВАЖЕНИЕ И РЕСПЕКТ

340 абсолвенти от Випуск 2019 на Факултета по обществено здраве към Медицински университет  – София получиха своите дипломи на тържествена церемония, която се състоя 12 декември в Аула „Максима“ на Университета по архитектура, строителство и геодезия.

“Работете с любов и отговорност към пациентите и ще получите тяхното уважение и респект”, каза в поздравлението си председателят на УС на БАЗГ Милка Василева. Тя благодари на преподавателите под чието вещо ръководство младите специалисти са получили стабилни професионални знания и умения. Лидерът на специалистите по здравни грижи изрази надеждата си, че младите специалисти ще направят успешно кариерно развитие в България и поднесе поздравителен адрес на проф. Магдалена Александрова, декана на Факултета по обществено здраве към МУ-София.

Дипломантите бяха от 8 специалности:

  • „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ – степени “Бакалавър” и “Магистър”,
  • „Управление на здравните грижи“ – степени “Бакалавър” и “Магистър”, 
  • „Медицинска сестра“,
  • „Акушерка“,
  • „Лекарски асистент“,
  • „Кинезитерапия“,
  • „Трудова медицина“
  • „Стратегически мениджмънт на фармацевтичната дейност“

Официални гости на промоцията бяха ректорът на  МУ-София проф. д-р Виктор Златков, заместник-кмет по направления „Финанси и стопанска дейност“ и „Столично общинско здравеопазване“ в Столична община г-н Дончо Барбалов, създателят на ФОЗ  на МУ-София проф. Цекомир Воденичаров, председателят на УС на БАПЗГ г-жа Милка Василева и д-р Асен Меджидиев, председател на Столичната колегия на БЛС.

Деканът на ФОЗ проф. Магдалена Александрова откри тържествената церемония. Тя поздрави младите хора като направи ретроспекция на изминатия от тях път. “Бъдете здрави  и се реализирайте в професията по най-добрия начин, защото доброто име на Медицински университет – София се гради не само на високото качество на преподаване, но и на постиженията на своите възпитаници”, изтъкна проф. Александрова.

В академичното си слово ректорът на МУ-София проф. д-р Виктор Златков посочи: „Всяка година преподавателската общност посреща един нов випуск и изпраща друг. Годините градят дълголетието и традициите на нашата Алма матер. Дали ви научихме на всичко, необходимо за вашата професия? Искам да вярвам, че предстоящите години ще запазят в душата ви признателност към вашите учители и институцията на МУ-София.
В този тържествен ден не забравяйте и усилията на вашите родители и близки, които пожертваха време, средства и енергия, за да ви подкрепят в избрания от вас професионален път. Този празник е достоен  и за тях, защото те виждат осъществени, както вашите, така и своите мечти“.

“Щастлив съм, че толкова мотивирани млади специалисти се присъединявате към медицинското съсловие. В работата си ще откриете много  важни уроци и ще разберете, че призванието, което сте избрали си струва. Никаква друга професия не може да донесе толкова удовлетворение, колкото професиите в сферата на здравеопазването “, изтъкна в поздравлението си към абсолвентите председателят на Столичната лекарска колегия д-р Меджидиев.

С пълно отличие от курса на обучение и от държавните  изпити  завърши Станислава Базовичка от специалност „Кинезитерапия“. Отличничката на випуска получи парична награда в размер на 3000 лв. от завещанието на д-р Андрей Георгиев, съгласно решение на Академичния съвет на МУ-София.

За постигнати отлични успехи в учебната и научната дейност на основание постъпили доклади от председателя на студентския съвет и декана на Факултета по обществено здраве студентите Елеонора Тасева, Стела Грозева Ралица Герасимова  – със специалност “Медицинска сестра” и Христина Янева – със специалност “Лекарски асистент” получиха парични награди в размер на 1500 лева, отпуснати от бюджета на Студентския съвет В МУ-София.

Отличниците получиха своите дипломи от ректора проф. д-р Виктор Златков, декана на факултета проф. Магдалена Александрова и проф. д-р Цекомир Воденичаров , а останалите – от ръководителите на катедри и своите курсови ръководители.

Поздравителният адрес на БАПЗГ можете да видите ТУК