Председателят на УС на БАПЗГ Милка Василева към абсолвентите от Випуск 2018 на Медицински университет – София: “НЕКА БЪДЕМ АКТИВНИ ВСЕКИ ДЕН, ЗА ДА НАПРАВИМ ПРОМЕНИТЕ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ТАКИВА, КАКВИТО ИСКАМЕ ДА БЪДАТ”

445 възпитаници на Факултета по обществено здраве на Медицински университет – София се дипломираха на 20.11.2018 г. Тържествена церемония по традиция се състоя в киносалона на Военномедицинска академия – София. Празникът започна с Химна на МУ-София: “Тайнството наречено живот искаме да разберем, нашата наука е любов към човека всеки ден…”

Поздравителни думи към абсолвентите отправи проф. д-р Цекомир Воденичаров – създател и декан на Факултета по обществено здраве на Медицински университет – София: “Вие имахте шанса да се учите при най-добрите, следователно имате и отговорността да станете най-добрите. Най-добри в професията, най-добри в своето професионално развитие, най-добри в своята професионална реализация. И това е само началото… Иска ми се да виждам в тази зала десетки бъдещи вдъхновени предприемачи с усет към иновациите в здравната сфера. Искам да Ви пожелая едно единствено нещо и то е успех. Нека Великото Ви ръководи в живота!”.

“Искам да вярвам, че в предстоящите години ще реализирате мечтите си, а в душата Ви ще се запази непреходна признателност към Вашите учители. В този ден не забравяйте усилията и на Вашите родители и близки, които пожертваха време, средства и енергия, за да Ви подкрепят в избрания от Вас професионален път”, изтъкна в поздравителното си слово ректорът на Медицински университет – София проф. д-р Виктор Златков.

“Скъпи студенти Вие успяхте да преодолеете много трудности във Вашето обучение, да се срещнете с много предизвикателства, но и да постигнете много успехи във Вашето обучение. Положихте усилия за усвояване на знанията, придобихте богат практически опит, които Ви дават възможност да се реализирате като отлични професионалисти”, поздрави младите специалисти от Випуск 2018 г. проф. Захарина Савова, директор на Медицински колеж “Йорданка Филаретова” към МУ-София. Тя пожела на всички абсолвенти в залата да бъдат упорити и последователни в професионалната си реализация и да работят, водени от принципите на хуманността и емпатията, да бъдат будни хора, устремени към добър и пълноценен живот. Проф. Савова пожела здраве и успехи и на университетските преподаватели и служители.

“За мен е изключително голяма чест от името на Управителния съвет на Българския лекарски съюз да Ви поздравя с днешния ден. Вярвам, се успехите са пред Вас, защото основата е поставена в Медицински университет – София. Вярвам, че в сърцата Ви ще остане този ден като един незабравим спомен. По време на промоция винаги се просълзяват и завършващите, и техните преподаватели, и техните родители. На добър път! Желая Ви всичко хубаво и да сте все така вдъхновени!”, каза в поздравителното си слово председателят на УС на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров-

“За мен е чест и удоволствие да споделя с Вас този тържествен момент, който не се забравя никога и от който започва един прекрасен път по-нататък. Позволете ми да Ви поздравя от името на Управителния съвет на БАПЗГ  и от свое име. Стоя пред Вас с огромно вълнение, защото виждам толкова млади хора, които осъзнато влизат в редиците на професионалистите от направление “Здравни грижи”, както в редовия, така и в управленския състав. Днес е ден за благодарност. Нека благодарим на преподавателите, които с отговорност и вдъхновение Ви обучаваха през всичките учебни години. Благодаря и на Вас, защото избрахте високохуманни професии, от които всички ние имаме нужда”, каза в емоционалното си слово председателят на УС на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи г-жа Милка Василева. Тя изтъкна своята увереност, че въпреки предизвикателствата, които ще срещат по пътя си, новите професионалисти по здравни грижи ще успяват да ги преодоляват, работейки в екип и надграждайки своите знания и умения. Председателят на БАПЗГ призова младите специалисти да участват активно с мнения и действия в предстоящите промени в сферата на здравеопазването: “Ние трябва да сме активни всеки ден, за да направим промените такива, каквито искаме да бъдат. Бъдете горди с Вашите професии! Пожелавам Ви здраве, дръзновение и оптимизъм! Никога не допускайте отчаянието да завладее Вашите души! Вие сте млади, Вие сте борбени! Ние ще успеем заедно! На добър час!”

Д-р Иван Маджаров и Милка Василева връчиха поздравителни адреси на проф. Воденичаров. Топли думи към преподавателите и абсолвентите отправи и председателят на Студентския съвет в МУ-София Видин Кирков. На церемонията присъстваха още проф. д-р Тихомира Златанова – зам.-ректор по учебната дейност на МУ-София, доц. Павлинка Добрилова – директор на Филиал – Враца на МУ- София, приятели, родители и гости.

Първи своите дипломи получиха отличниците на випуска.

Магистърски дипломи получиха общо 149 абсолвенти от следните специалности: “Обществено здраве и здравен мениджмънт”, “Управление на здравните грижи”, “Трудова медицина и работоспособност”, “Стратегически мениджмънт на фармацевтичната дейност”, “Медицинска козметика”, “Здравословно и диетично хранене”, “Медицинска рехабилитация и балнеология”.

Бакалавърски дипломи взеха 296 абсолвенти от специалностите “Медицинска сестра”, “Акушерка”, “Лекарски асистент”, “Кинезитерапия”, “Управление на здравните грижи” и “Обществено здраве и здравен мениджмънт”.

Медицинските сестри положиха клетва, която прочете ръководителят на Катедра “Здравни грижи” проф. Галина Чанева.

Поздравителния адрес на БАПЗГ можете да видите ТУК