ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА УС НА БАПЗГ Г-ЖА МИЛКА ВАСИЛЕВА ПОЗДРАВИ Д-Р АСЕН МЕДЖИДИЕВ ЗА ПЪРВИТЕ ГОДИШНИ НАГРАДИ НА СТОЛИЧНАТА ЛЕКАРСКА КОЛЕГИЯ

От името на Управителния съвет на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и лично от мое име бих искала да Ви поднеса нашите поздравления за Първите годишни награди на Столична лекарска колегия на Българския лекарски съюз по повод Деня на българския лекар, който се чества  на 19 октомври – Празника на Свети Иван Рилски Чудотворец. Тази инициатива на ръководството на най-голямата лекарска колегия у нас ще даде възможност не само на медицинското съсловие, но и на българската общественост, да научат повече за професионалните успехи на най-добрите столични лекари, мениджъри и лидери в областта на здравеопазването”. Това написа председателят на УС на БАПЗГ г-жа Милка Василева в поздравителен адрес до председателя на Столичната лекарска колегия д-р Асен Меджидиев.

В поздравителния адрес се казва още: “Бих искала на този вълнуващ празник да отбележа, че като съсловия на лекарите и професионалистите по здравни грижи, ние по традиция си сътрудничим активно, за да постигаме нужните професионални и социални придобивки на нашите членове, да осигуряваме възможности за продължаващо обучение и професионална реализация, да алармираме и търсим начини за противодействие на ескалиращата агресия срещу медици у нас, както и да изтъкваме високата мисия на нашите професии и издигането на техния обществен престиж.”

Тържеството на Столичната лекарска колегия се състоя на 11 октомври 2018 г. във Централния военен клуб. На него присъстваха председателят на 44-то Народно събрание г-жа Цвета Караянчева, зам.-председателят на НС г-н Явор Нотев, председателят на Комисията по здравеопазването д-р Даниела Дариткова, зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, зам.-кметът по здравеопазването в Столична община г-н Дончо Барбалов, почетният председател на БАПЗГ проф. Станка Маркова, г-жа Петя Найденова – член на УС на БАПЗГ, г-жа Мариана Шиякова – председател на Регионалната колегия  на БАПЗГ – гр. София, директори на водещи университетски болници, гости.

За „Лекар на годината 2018” бе избран д-р Цвятко Георгиев, началник на Отделението по хирургия на новороденото и вродените аномалии в УМБАЛСМ „Пирогов“. В  категория „Доайен” бе отличен проф. д-р Тошко Лисичков. Наградите в категория „Млад лекар” отидоха при д-р Димитър Пенчев от ВМА и д-р Асен Цеков от МБАЛ „Токуда”. За активен принос и иновации за развитието на специалността бе отличен  проф. д-р Илия Салтиров от ВМА. Призът „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники” беше връчен на доц. д-р Маргарита Кътева от УМБАЛ „Софиямед”. Проф. Цветомир Димитров – директор на Първа МБАЛ получи награда в категория „Мениджмънт управление на финансовите ресурси“. В категория „Мениджмънт медицински дейности“ бе отличен изп. директор на УМБАЛ “Александровска” доц. д-р Костадин Ангелов. В категория „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ наградата взе главният секретар на БЛС д-р Стоян Борисов. Отличие за „Дългогодишна дейност в областта на медицината“ получи  проф. д-р Данаил Петров. Призът “Активен принос за работата на общинското здравеопазване” отиде при  д-р Веселин Милев от Столична община.

Д-р Меджидиев обяви, че Столична лекарска колегия ще стартира специален Фонд за финансово подпомагане на млади лекари, които ще специализират.

 

Целия поздравителен адрес на БАПЗГ можете на видите ТУК