Председателят на Комисията по здравеопазването д-р Даниела Дариткова към акушерките: БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА БЛАГОРОДНИЯ ПРИНОС В РАЖДАНЕТО НА НАДЕЖДАТА, НА БЪДЕЩЕТО, НА ДОБРОТО!

„Уважаема госпожо Василева, уважаеми акушерки, за мен, като председател на Комисия по здравеопазването в 44-тото Народно събрание, е привилегия да Ви поздравя по случай Международния ден на акушерката пети май в обявената с решение на Световната здравна организация 2020-та за година на медицинските сестри и акушерките“, се казва в поздравителния адрес на д-р Даниела Дариткова, изпратен до председателя на УС на БАПЗГ Милка Василева.

В поздравлението е написано още: „Това е денят, в който всички ние изразяваме уважението си и високата обществена оценка към Вашия труд и значимостта на Вашата професия. Да помогнеш в чудото на раждането на един живот не е само професия, а и призвание, което изисква освен висок професионализъм, също и съпричастност, сила и всеотдайност.

Благодарим Ви за това, че посвещавате живота си на грижата на майките и децата, за благородния принос в раждането на надеждата, на бъдещето, на доброто!

Пожелаваме Ви от сърце здраве и професионални успехи, благополучие на Вас и Вашите близки!“

Поздравителния адрес от д-р Даниела Дариткова можете да видите ТУК