Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров към специалистите по здравни грижи: ИЗРАЗЯВАМ ДЪЛБОКОТО СИ УВАЖЕНИЕ КЪМ ВАШИЯ ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, ОТГОВОРНОСТ И ВСЕОТДАЙНОСТ, КОИТО ИМАТ КЛЮЧОВА РОЛЯ В ОБЩАТА НИ РАБОТА

Председателят на УС на Българския лекарски съюз поздрави специалистите по здравни грижи по повод Международния ден на сестринството. В поздравлението се казва: „От името на Управителния съвет на Български лекарски съюз и лично от свое име Ви поздравявам всички професионалисти по здравни грижи по случай 12 май – Международен ден на сестринството. Днешният ден е празник на всички онези, които са избрали тежката, но хуманна професия и са превърнали своето ежедневие в борба за живот.

2020 година беше избрана от Световната здравна организация за Международна година на медицинската сестра и акушерката. По данни на СЗО, за покриване грижите на световното здраве до 2030 година светът ще се нуждае от още 9 милиона акушерки и медицински сестри. Ние лекарите, както и пациентите, ценим високо Вашия труд. Използвам случая да изразя дълбокото си уважение към Вашия  професионализъм, отговорност и всеотдайност, които имат ключова роля в общата ни работа.

Бъдете силни и търпеливи, защото професията, която сте избрали, изисква много грижа и себеотдаване! Вие сте тези професионалисти, подкрепящи здравето и болката на пациента, надеждата и вярата, които даряват доброта, милосърдие и грижа!

Желая Ви здраве, щастие, лични и професионални успехи! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!“