ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА БАПЗГ МИЛКА ВАСИЛЕВА ИЗПРАТИ БЛАГОДАРСТВЕН АДРЕС ДО МБАЛ-ПАЗАРДЖИК ПО ПОВОД ПРЕДОТВРАТЕНА АГРЕСИЯ СРЕЩУ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ОТ ЛЕКАРКА В СПЕШНОТО ОТДЕЛЕНИЕ

Председателят на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи г-жа Милка Василева изпрати благодарствен адрес до изпълнителния директор на МБАЛ – Пазарджик д-р Васил Вълчев и началника на Спешното отделение д-р Лидия Гочева във връзка с достойното поведение на д-р Дора Панчева, която е предотвратила саморазправа с медицинска сестра от отделението. В писмото се казва:

“Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи изразява своята благодарност за защитата и съдействието, което е оказала д-р Дора Панчева на медицинска сестра от Спешното отделение на МБАЛ – Пазарджик при опит на пациентка да прояви физическа агресия към нея по време на дежурство на 7-ми октомври 2018 г. 

Българските лекари и специалистите по здравни грижи работят заедно при лечението на пациентите. Неприятният инцидент, за който споменах показва, че медицинският екип е сплотен и прилага на практика не само своя висок професионализъм, а също колегиалност и човещина.

Убедени сме, че само с общи усилия можем да постигнем безопасна работна среда за специалистите в бели престилки и да извоюваме нужното уважение към техния благороден и отговорен труд.”

 

Целия текст на благодарствения адрес можете на прочетете ТУК