ОЩЕ ЧЕТИРИ БОЛНИЦИ СА ПОДАЛИ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ДОБРОВОЛЦИ

Към първите 9 болници, които подадоха заявления за доброволци се присъединяват още четири болници, които търсят медицински сестри, лаборанти, рехабилитатори стажант-лекари и санитари. Това показва кампанията на Българския лекарски съюз за координиране набирането на доброволци, студенти по медицина, които да подпомогнат дейността на изпадналите в нужда лечебни заведения в страната.

МБАЛ „Св. Иван Рилски“ АД – гр. Разград търси 10 медицински сестри и лекари

за Отделението по инфекциозни болести, Отделението по пневмология и фтизиатрия, Отделението по анестезиология и фтизиатрия, Отделение по вътрешни болести – COVID и Отделението по гастроентерология – COVID. Болницата има нужда и от клинични лаборанти, микробиологични лаборанти и рентгенови лаборанти. Предвижда се заплащане на труда на медицинските специалисти, което ще бъде уточнено двустранно между доброволците и работодателя.

МБАЛ – „Рахила Ангелова“ АД – гр. Перник търси 10 медицински сестри и 8 санитари за Инфекциозното отделение, Първо и Второ вътрешно отделение, ОАИЛ и Спешното отделение. От лечебното заведение уточняват, че не се предвижда заплащане за положения доброволчески труд.

СБАЛИПБ „Проф. Иван Киров“ ЕАД – гр. София заяви нужда да 10 медицински сестри, които да работят в отделение за лечение на пациенти, диагностицирани с COVID-19. От лечебното заведение уточняват, че с доброволците ще бъде сключен трудов договор, а заплащането на труда им ще бъде уточнено двустранно между тях и работодателя.

МБАЛ – Пазарджик“ АД – гр. Пазарджик търси 10 медицински сестри, които да работят в Инфекциозното отделение, Първо и Второ вътрешно отделение, ОАИЛ и Спешното отделение. Предвижда се заплащане на труда на медицинските специалисти, което ще бъде уточнено двустранно между доброволците и работодателя.

Обявите на лечебните заведения са активни в Jobs.bg, линкове към тях има и в сайта на БЛС. Това дава възможност на кандидатите да попълнят електронен формуляр, който ще достигне до съответната болница чрез предварително посочен от лечебното заведение имейл адрес.