ОЩЕ ТРИМА ЛЕКАРИ ЗАГУБИХА БИТКАТА С COVID-19

България загуби още трима медицински специалисти, които починаха вследствие на усложнения от коронавирусна инфекция. Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи изказва съболезнования на семействата, близките и колегите на д-р Лилия Иванова Маноилова, д-р Живко Радев и д-р Саид Дауд

Д-р Лилия Иванова, на 64 г. , беше специалист по вътрешни болести, пневмология и фтизиатрия и завеждаше Вътрешното отделение на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ – Свищов. С годините тя се е доказала като добър ръководител с чувство за висока отговорност, загриженост към пациентите и към своя медицински екип, дисциплинирана и изискваща дисциплина.

Д-р Живко Радев беше началник на Хирургичното отделение в „МБАЛ Д-р Маджуров“ в град Бургас. Той бе възпитаник на ВМИ-Варна, специалност по хирургия придобива през 1992 г., преминал е много курсове за повишаване на професионалната си квалификация. В продължение на 24 години д-р Радев е работил в „УМБАЛ-Бургас“. Загубихме блестящ хирург, добър човек и верен приятел, скърбят колегите му.

Д-р Саид Дауд, на 56 г., работеше като хирург в дежурен кабинет в ДКЦ 1 в град Враца. Преди това е работил като хирург в „МБАЛ – Мездра“ и ЦСМП- Враца. Инициативен, умеещ да работи в екип, с чувство за мисия към пациентите си – така описват своя приятел и колега с ливански произход медицински специалисти от ДКЦ 1 в морската столица.

Д-р Иванова, д-р Радев и д-р Дауд останаха верни до края на Хипократовата клетва. Поклон пред тяхната всеотдайност, любов и себеотрицание!

Светла им памет!

Милка Василева, Председател на УС на БАПЗГ

гр. София, 21.12.2020 г.