ОЩЕ ДВЕ БОЛНИЦИ ПОДАДОХА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ДОБРОВОЛЦИ

Към първите 14 болници, които подадоха заявления за доброволци се присъединиха още две болници, които търсят лекари, медицински сестри и санитари. Това показва кампанията на Българския лекарски съюз за координиране набирането на доброволци, студенти по медицина, които да подпомогнат дейността на изпадналите в нужда лечебни заведения в страната.

„МБАЛ-Средец“, ЕООД – гр. Средец търси лекари, както и 5 медицински сестри, които да работят във Вътрешно отделение, в което се лекуват пациенти с коронавирусна инфекция. Предвижда се заплащане, което ще бъде уточнено двустранно между доброволците и болницата.

МБАЛ “Св. Панталеймон – София“, АД търси 6 медицински сестри и 4-ма санитари за работа в COVID сектора. Предвижда се заплащане, което ще бъде уточнено двустранно между доброволците и болницата.

Обявите на лечебните заведения са активни в Jobs.bg, линкове към тях има и в сайта на БЛС. Това дава възможност на кандидатите да попълнят електронен формуляр, който ще достигне до съответната болница чрез предварително посочен от лечебното заведение имейл адрес.