НЕ ПРЕСТАВАЙТЕ ДА УЧИТЕ И ЩЕ БЪДЕТЕ ВИНАГИ СРЕД ПЪРВИТЕ! Това пожела лидерът на специалистите по здравни грижи Милка Василева на абсолвентите от Медицински колеж “Йорданка Филаретова” към МУ – София

НЕ ПРЕСТАВАЙТЕ ДА УЧИТЕ  И ЩЕ БЪДЕТЕ ВИНАГИ СРЕД ПЪРВИТЕ! Това пожела лидерът на специалистите по здравни грижи Милка Василева на абсолвентите от Медицински колеж “Йорданка Филаретова” към МУ – София

На 17 декември 2019 г. в зала Максима на Университета по архитектура, строителство и геодезия се проведе тържествената церемония за дипломирането на 226 възпитаници на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ към Медицински университет – София.

“Честито дипломиране! Не преставайте да учите и ще бъдете винаги сред първите!”. Това каза в поздравителното си слово към абсолвентите председателят на УС на БАПЗГ Милка Василева. Тя благодари на преподавателите за усилията да подготвят на най-високо ниво младите специалисти и пожела на абсолвентите успешна професионална реализация, базираща се на отлични знания и умения, добра работа в медицинския екип, любов и отговорност към пациентите.

Дипломантите бяха от 8 специалности:

  • „Масажист с увредено зрение“
  • „Рехабилитатор“
  • „Помощник-фармацевт“
  • „Рентгенов лаборант“
  • „Медицински лаборант“
  • „Медицинска козметика“
  • „Инспектор по обществено здраве“
  • „Зъботехник“

Абсолвентите получиха своите дипломи за професионални бакалаври, за да продължат напред и да се реализират като специалисти по здравни грижи в това трудно, отговорно и хуманно поприще.

За да уважат положения труд на абсолвентите и на техните преподаватели през последните три години на церемонията присъстваха проф. д-р Виктор Златков – ректор на Медицински университет – София, заместник-ректорите на МУ-София проф. Д-р Тихомира Златанова и проф. Валентина Петкова-Димитрова. Официални гости на промоцията бяха г-н Дончо Барбалов – заместник-кмет по направления „Финанси и стопанска дейност“ и „Столично общинско здравеопазване“ в Столична община, г-жа Милка Василева председател на УС на Българската асоциация на специалистите по здравни грижи, д-р Асен Меджидиев председател на Столична колегия към Български лекарски съюз. На церемонията присъстваха проф. Магдалена Александрова – декан на Факултета по обществено здраве към Медицински университет – София, декани и заместник-декани на факултетите на Медицински университет – София, преподаватели и служители в МУ-София, ръководители на престижни здрави заведения, в които се провежда практическата подготовка на студентите, представители на различни браншови организации в сферата на здравеопазването, родители и близки на завършващите, колеги и приятели.

Домакинът на церемонията проф. Захарина Савова, директор на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“, във вълнуващо обръщение поздрави абсолвентите и им пожела в своята професионална реализация да имат постоянен стремеж към усъвършенстване и ентусиазъм, да бъдат упорити в намирането на отговори и решения дори и в най-трудни ситуации. Да следват принципите за хуманността, да се отнасят с емпатия към хората, които търсят тяхната професионална грижа, да уважават своите колеги и себе си!

В академичното си слово към абсолвентите ректорът на МУ-София проф. Виктор Златков заяви: “Днес с гордост можем да отбележим прекрасното състояние на историческата сграда на Колежа, наличието на съвременни учебни зали, лаборатории и кабинети, оборудвани с най-нова медицинска апаратура и техника. Възпитаниците на Медицински колеж “Йорданка Филаретова” са отлично подготвени специалисти, които прилагат успешно получените знания в своята работа”.

Несъмнено един от най-тържествените и вълнуващи моменти в церемонията – полагането на клетвата на възпитаниците на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“. После деветимата отличника на Випуск 2019 получиха своите дипломи, плакети и шалче на отличника, лично от ректора на Медицински университет – София проф. д-р Виктор Златков и проф. Захарина Савова.

Абсолвентите получиха специален поздравителен адрес от Негово Светейшество Неофит Патриарх Български.

Зам.-кметът Дончо Барбалов в обръщението си обяви решението на Столичния общински съвет за отпускане на месечни стипендии от новата учебна година на студенти от Медицински колеж – София, отговарящи на определени изисквания и критерии. Поздравления и благопожелания отправи и г-н Видин Кирков – председател на Студентски съвет на Медицински университет – София.

За първи път тази година четирима абсолвенти бяха наградени с парична награда в размер на 1500 лeва от Студентския съвет на МУ- София за отличен успех и активно участие в дейности на колежа, участие в научни конференции и научно-изследователски разработки.