НА ЕНЬОВДЕН БАПЗГ ПОЗДРАВИ ФАРМАЦЕВТИТЕ И ИМ ПОЖЕЛА ЗДРАВЕ И УСПЕХИ

Председателят на УС на БАПЗГ г-жа Милка Василева изпрати поздравителен адрес на

председателя на УС на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова, в който се казва: „От името на Управителния съвет на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи днес, на светлия празник Еньовден, поднасям нашите поздравления и благопожелания за здраве и успехи на всички магистър-фармацевти у нас!

След броени часове в Боровец ще бъде открит най-големият научен фармацевтичен форум Български фармацевтични дни, който тази година ще премине под мотото „Единство за едно по-добро бъдеще“. Фармацевтичното съсловие у нас доказва всеки ден, че служи с високи професионални умения и отговорност на пациентите и на цялото общество, предоставяйки надеждни фармацевтични продукти и съвети за профилактика и лечение. По време на тридневния научен форум ще бъдат представени иновациите и новостите в областта на фармацевтиката, която се развива с бурни темпове за да отговори на нуждите на всички пациенти и да защити по най-добрия начин човечеството в условията на пандемия от COVID-19. Научната пленарна сесия, специализираното изложение, интерактивните уъркшопове и практическите ботанически обучения без съмнение ще дадат възможност на участниците да надградят своите знания и умения. По традиция ще бъдат наградени най-добрите специалисти и продукти.“ 

Г-жа Милка Василева благодари за ползотворното сътрудничество между БАПЗГ и Българския фармацевтичен съюз и пожела успешна работа на всички участници в научния форум.

Председателят на УС на БАПЗГ изпрати поздравление и до г-жа Лиляна Петрова – председател на Българската асоциация на помощник-фармацевтите, в което се отбелязва: „През последната година и половина човечеството преминава през сериозни изпитания заради пандемията от COVID-19, която дава своето негативно отражение във всички сфери на живота. Но вярата, надеждата и любовта са живи заради всекидневния подвиг на медицинските специалисти и фармацевтите, които спасиха и продължават да спасяват хиляди хора с коронавирусна инфекция, нуждаещи се от адекватно лечение и здравни грижи. Разбира се, лекарите, специалистите по здравни грижи, магистър-фармацевтите и помощник-фармацевтите продължават да помагат и да служат с висок  професионализъм и на пациентите с други заболявания, на бременните жени, родилките, децата, хората с хронични и редки заболявания. Убедени сме, че с общи усилия и ползотворно сътрудничество можем да постигнем по-добро здраве и хармония за цялото общество!

Бъдете здрави и продължавайте да изпълнявате своята благородна мисия с висок професионализъм, всеотдайност и добра воля!“

Поздравителния адрес за БФС вижте ТУК

Поздравителния адрес за БАПФ вижте ТУК