НАД 7 600 ЛЕВА СА СЪБРАНИ „ЗА ДЕЦАТА НА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“

Преди две седмици Българският лекарски съюз, с подкрепата на Ники Кънчев, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и доброволческите организации “Защото сме хора” и “Благодаря Ви, че Ви има”, стартира инициатива за финансово подпомагане на децата на починалите от COVID-19 медици под надслов: “За децата на героите в бяло”. За краткото време от старта на инициативата по дарителската сметка към 10:00 часа на 6 януари 2021 г. са събрани 7 610 лв., съобщиха от пресцентъра на Българския лекарски съюз.

Благодарим на всички дарители, фирми и частни лица, които протягат ръка в тежък момент!
Продължава да постъпва информация за загубилите битката с коварната болест COVID-19 медици, които оставиха деца сираци. Първоначалните данни са за седем деца на възраст между 5 и 15 години, които са загубили родител, уточниха от БЛС.
Инициативата „ За децата на героите в бяло“ не може да върне най-ценното: бащата на децата, майката в семейството. Може обаче да даде път на доброто и човешкото във всеки от нас.
В моменти като този по-важно от всякога е да останем заедно и да си помагаме! По-важно от всякога е да бъдем сплотени като общество и да не оставаме безучастни към болката на другите! По-важно от всякога е да покажем, че заедно можем да се справим и да помогнем!
Ако искате и Вие да помогнете на семействата и близките на починалите от COVID-19 медици, може да го направите чрез дарение на следната дарителска сметка:

Титуляр: Български лекарски съюз
Банка: УниКредит Булбанк АД
IВАN: BG55UNCR70001523991300
BIC: UNCRBGSF
Основание: МЕДИЦИ COVID-19


Децата на Героите в бяло имат нужда от Вашата подкрепа!
Само заедно можем да се справим!

 * С цел прозрачност, събраните средства от каузата ще бъдат насочени от Българския лекарски съюз и Ники Кънчев към децата на изгубилите битката с коварната болест български медици. Информацията за дарените средства и подпомогнатите семейства ще бъде публикувана на сайта на БЛС: blsbg.com, на Facebook и Instagram страниците на съсловната организация.