НАД 200 СПЕЦИАЛИСТИ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ ВЗЕХА УЧАСТИЕ В БЕЗПЛАТНИ ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЯ, ПРОВЕДЕНИ В МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА АКУШЕРКАТА

Над 200 специалисти по здравни грижи от цялата страна се включиха в двете безплатни онлайн обучения, които организира Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи на 5-ти май 2023 г., когато отбелязахме Международния ден на акушерката. Обученията бяха посветени на празника на Добрите орисници и 20-годишния юбилей на БАПЗГ. Те се проведоха през платформата GOOGLE Meet.

В първия курс на тема „Дородов генетичен скрининг в контекста на женската консултация/самостоятелна акушерска практика“ участие взеха 96 специалисти.

Лектор беше д-р Асен Пачеджиев, д. м., АГ специалист с дългогодишен опит, работи в Медицински център „Превиста“ и е преподавател в Нов български университет.

Второто обучение беше на тема „Грижи за оптимално развитие на недоносените деца“ с лектор доц. д-р Нели Жекова от Клиниката по неонатология на СБАЛАГ „Майчин дом“ – София, която е и преподавател в Медицински университет – София. В курса участие взеха 116 медицински специалисти.

Участниците в двата курса ще получат кредитни точки по Единната кредитна система на БАПЗГ за продължаващо обучение.

 

Повече подробности за обученията можете да видите в раздел „20 години БАПЗГ“.