НАГРАДИ ЗА НАЙ-ДОБРИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ В ШУМЕН

Европейският Форум на Националните сестрински и акушерски асоциации в координация със СЗО Европа, обяви седмицата от 5 май – 12 май 2023 г. за Седмица на медицинската сестра и акушерката. За поредна година Регионална колегия на БАПЗГ – Шумен съчета двата празника в един. Форумът беше повод и за отбелязване на юбилейния празник  на БАПЗГ – 20 години от създаването на съсловната организация на професионалистите по здравни грижи. Това съобщи за сайта на БАПЗГ г-жа Веска Райчева, председател на РК на БАПЗГ – Шумен.

Преди връчването на наградите и тържествената вечеря се проведе обучение на тема „Профилактика на рак на маточната шийка“. Лектори бяха проф. д-р Явор Корновски и д-р Стоян Костов от МБАЛ „Св. Ана“ – гр. Варна. Теодора Йорданова, асистент в Катедра „Здравни грижи“ на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ гр. Варна – Филиал Шумен участва с презентацията „Отлагане на родителството – роля на акушерката за преодоляване на причините“.

На тържеството бяха наградени отличилите се професионалисти по здравни грижи. Те получиха сребърна брошка, грамота и цвете. Сред наградените бяха специалисти от

ЦСМП-Шумен, „МБАЛ-Шумен“, Детско и училищно здравеопазване, Филиал Шумен на Медицински университет – Варна, КОЦ – Шумен, Дома за стари хора в Шумен.

От името на д-р Димитър Костов, изпълнителен директор на „МБАЛ – Шумен“ беше прочетен поздравителен адрес към акушерките и медицинските сестри. Ръководството на болницата награди Ивелина Александрова – старша медицинска сестра на Ортопедичното отделение и Мартина Недялкова – анестезиологична акушерка в Родилното отделение.

Повече подробности за наградените можете да видите в раздел „20 години БАПЗГ“.