НАГРАДИХА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ОТ ЕС С ПРЕСТИЖНАТА НАГРАДА „ЖЕНИТЕ В ЕВРОПА 2020“

Медицинските сестри от ЕС са наградени с престижната награда „Жените в Европа 2020“ в категорията „Жени в действие“, съобщи Европейската федерация на асоциациите на медицинските сестри (EFN), информира Zdrave.net на 07.12.2020 г.

EFN беше номинирана за престижното отличие от Европейското женско лоби заради ключовата роля и изключителната ангажираност на медицинските сестри на първа линия по време на кризата с COVID-19.

„През тези трудни месеци европейските сестри предоставяха експертна помощ денонощно и бяха до леглото на пациентите при най-тежките и безпрецедентни обстоятелства с риск за живота си и за живота на близките си“, се казва в предложението за наградата.

„Искрено сме развълнувани и удовлетворени от това изключително признание. Това е прекрасна награда за милионите медицински сестри в цяла Европа, които работят безкористно и без да се щадят на фронта на битката с болестта, като предоставят животоспасяващи грижи на гражданите на Европа по време на пандемията и същевременно рискуват собственото си здраве и здравето на своите семейства. Това е страхотна изненада и истинско признание за техния ангажимент и смелост! Ценим високо това отличие, то е за всички наши медицински сестри, но и за техните семейства”, каза Елизабет Адамс, президент на EFN.