Министър Кирил Ананиев към професионалистите по здравни грижи: БЛАГОДАРЯ ВИ, ЧЕ В ТОЗИ БЕЗПРЕЦЕДЕНТЕН ЗА ВСИЧКИ НИ МОМЕНТ ПОСТАВЯТЕ ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ НАД ВСИЧКО!

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев изпрати поздравителен адрес по председателя на УС на БАПЗГ г-жа Милка Василева и професионалистите по здравни грижи по повод Международния ден на сестринството. В поздравлението се казва: „Днес, когато целият свят е изправен през изпитанието COVID-19 Вие – българските професионалисти по здравни грижи, всеотдайно и с риск за собственото си здраве, без да жалите усилия, утвърждавате високия си професионализъм и незаменимата си роля при осигуряването на навременна, адекватна и компетентна  медицинска грижа за всеки пациент.“

2020 е избрана от Световната здравна организация за Година на медицинската сестра и акушерката. За мен това е така, защото качественото и комплексно здравеопазване, повече от всякога, е немислимо без вас. Приемете признателността ми за отговорното отношение, постоянство и благородство, които проявявате в тази трудна ситуация, въпреки огромното натоварване, при което се налага да работите.

Използвам повода, за да ви благодаря, че в този безпрецедентен за всички ни момент поставяте човешкия живот над всичко! Всеки от вас, които сте на първа линия в битката с пандемията, с труда си днес допринася за повишаването на обществената оценка за работата на професионалистите по здравни грижи.

Бъдете здрави и много успешни! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! 

 

Поздравителния адрес от министър Кирил Ананиев можете да видите ТУК