Министър Асена Сербезова: БЪЛГАРСКИТЕ АКУШЕРКИ ЗАСЛУЖАВАТ ПРИЗНАТЕЛНОСТТА НА ОБЩЕСТВОТО НИ ВСЕКИ ДЕН

„Уважаема госпожо Василева, от 1991 г. досега, в над 50 страни по света, на 5 май се отбелязва Международният ден на акушерката. На тази дата всички български акушерки честват своя професионален празник. За мен е изключителна чест да поздравя по този повод, както Вас, в качеството Ви на председател на Управителния съвет на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, така и всички български акушерки.“ Това написа в поздравителен адрес здравният министър проф. Асена Сербезова на 05.05.2022 г.

В поздравлението се казва още: „Използвам случая за да изкажа искрената си благодарност за отдадеността“, с която акушерките помагат едно от най-големите тайнства – раждането на новия живот, да се превърне в реалност. Това е мисия, която освен висок професионализъм и опит, изисква огромна сила на духа и стоицизъм. Тя се носи в сърцето. Затова съм сигурна, че усмивката и сълзите от благодарност на всяка една родилка и нейните близки са най-големият дар за българските акушерки.“   

Здравният министър изказва своята убеденост, че появата на всяко новородено дете е мотивът за професионалното реализиране на акушерките у нас. По думите ѝ високата мотивация е дала сили на акушерките и останалите професионалисти по здравни грижи  в България да преодолеят предизвикателствата на пандемията от COVID-19.  „За неуморния труд и усилията, които всички ангажирани в сферата на здравеопазването полагаха и съм уверена, че ще продължат да полагат и занапред, те заслужават признателността на обществото ни всеки ден“, изтъква министър Сербезова. Тя пожелава на българските акушерки да бъдат здрави и удовлетворени от своя личен и професионален път.

 

Поздравителния адрес от министър Асена Сербезова можете да видите ТУК