Милка Василева към фармацевтите: ВИЕ СТЕ ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОИТО ХОРАТА ПОЛУЧАВАТ ШАНС ЗА ПРЕВЕНЦИЯ И АДЕКВАТНО ЛЕЧЕНИЕ

На 24 юни 2022 г., когато отбелязваме Деня на билките – Еньовден и празника на магистър-фармацевтите, председателят на УС на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи г-жа Милка Василева изпрати поздравителен адрес до председателя на УС на Българския фармацевтичен съюз маг.-фармацевт Велина Григорова и фармацевтите у нас.

В поздравлението се казва: “От името на Управителния съвет на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и лично от мое име Ви поздравявам с Деня на лечебните растения, на който по традиция отбелязваме и празника на магистър-фармацевтите.

Съвременната фармация е намерила ключа за профилактиката и лечението на много болести. Тайната на лечебните билки е вградена в много фармацевтични продукти, които са създадени с идеята да бъдат максимално ефективни и щадящи. А Вие, скъпи фармацевти, сте посланици на здраве, благодарение на които хората получават шанс за превенция и адекватно лечение, назначени от лекари специалисти. Вие сте тези, които дават компетентни съвети, тези, на които потребителите на фармацевтични препарати вярват и се съобразяват. В трудните дни на пандемия Вие продължихте да бъдете неотлъчно на първа линия в борбата с COVID-19, следвайки светлата си мисия да служите за запазване на здравето и живота. Като специалисти непрекъснато усъвършенствате знанията си и все повече хора се обръщат към Вас за съвет.

Поздравителният адрес завършва с думите: “Скъпи фармацевти, пожелавам на всички Вас да бъдете здрави и да продължавате да работите все така съвестно и всеотдайно за добруването на обществото!”

 

Поздравителния адрес на БАПЗГ можете да видите ТУК