Милка Василева към студентите от МУ-София: БЪДЕТЕ БУДНИ И СЪЗИДАТЕЛНИ ПО ВРЕМЕ НА ПОДГОТОВКАТА СИ!

420 са първокурсниците в специалностите от направление „Здравни грижи“, които ще учат в Медицински университет – София. 110 са първокурсниците във Филиал Враца на МУ-София и 299 – в Медицински колеж „Йорданка Филаретова“, съобщиха от пресцентъра на МУ-София. В Медицинския факултет на университета са приети 180 студенти, във Фармацевтичния факултет – 120 студенти, а във Факултета по дентална медицина – 91. Чуждестранните студенти  от страни в ЕС тази година са 420, а приемът на първокурсници от трети страни продължава до 9 октомври 2021 г.

„Скъпи студенти, бъдете будни и съзидателни по време на подготовката си! Очакваме, когато се дипломирате успешно, да станете част от благородната бяла армия на българската здравеопазна система.“ Това пожела на студентите от Медицински университет – София председателят на УС на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи г-жа Милка Василева в поздравителен адрес по повод официалното откриване на академичната година в учебното заведение днес, 27 септември 2021 г. „Ние вярваме, че повечето от Вас ще изберат да градят своето лично и професионално развитие в България!“, отправи послание тя към студентите и благодари на преподавателите за любовта, всеотдайността и отговорността, с които подготвят бъдещите медицински специалисти на България.

Заради противоепидемичните мерки церемонията се състоя в двора на учебното заведение и продължи около 45 минути. На нея присъстваха министърът на образованието проф. Николай Денков, министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, зам.-кметът на Столична община по финанси и здравеопазване г-н Дончо Барбалов, председателят на БАПЗГ г-жа Милка Василева, председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова, проф. Димитър Димитров – ректор на УНСС и член на Съвета на ректорите на висшите училища в Република България, проф. Магдалена Александрова – декан на Факултета по обществено здраве в МУ-София, проф. Захарина Савова – директор на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ и др.

Ректорът на Медицински университет – София акад. Лъчезар Трайков поздрави първокурсниците: „Истинска чест и удоволствие за мен е да Ви приветствам по случай началото на учебната година в най-старото и уважавано висше медицинско училище в България, което за пореден път отваря вратите си гостоприемно за най-заслужилите, най-трудолюбивите и най-отдадените на идеята за медицинската и здравна грижа.“ Той прочете поздравителен адрес от премиера Стефан Янев и благодари за поздравителните адреси от БАПЗГ, БЛС, БФС, много университети от страната.

От името на всички първокурсници поздрав отправи Десислава Крънчева, класирана на първо място по успех сред жените, приети тази година в МУ-София. Със стетоскоп и апарат за кръвно налягане бе награден пълният отличник в тазгодишната кандидат-студентска кампания Николай Симеонов.

Поздравителния адрес на БАПЗГ можете да видите ТУК

 

 
На церемонията по откриването на учебната година присъстваха ръководството на Медицински университет – София, преподаватели, първокурсници и официални гости

 


Ректорът на МУ-София акад. Лъчезар Трайков поздрави студентите и преподавателите с началото на академичната година

 


Председателят на Студентския съвет на МУ-София Людмила Борисова пожела на първокурсниците кураж, постоянство и нестихващ интерес към новите знания

 


Директорът на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ проф. Захарина Савова, председателят на УС на БАПЗГ г-жа Милка Василева, деканът на ФОЗ на МУ-София проф. Магдалена Александрова и проф. Мая Визева – началник на Учебен отдел в столичния Медицински колеж (от ляво надясно)