МЕРОПРИЯТИЯ И НАГРАДИ ЗА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ ОТ ПЛЕВЕН И ОБЛАСТТА

С тържества, връчване на награди и интересни мероприятия беше отбелязан 12 май – Международен ден на сестринството и Празник на професионалистите по здравни грижи в Плевен и Червен бряг. Всички събития минаха под знака на 20-годишния юбилей на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Поздравителен адрес с топли думи до работещите в различните учебни и лечебни структури  изпрати Надя Димитрова, председател на УС на Регионална колегия на БАПЗГ – Плевен.

Празникът беше отбелязан с емоционално тържество и хубаво настроение в Детска ясла “Гергана” с директор Росица Александрова. Награди получиха изявени специалисти: Десислава Каленска – директор Детска ясла, медицинските сестри Вътка Николаева и Галина Георгиева. Мероприятието беше организирано от г-жа Василка Русева, зам.-председател на Регионална колегия на БАПЗГ – Плевен.

По инициатива и с организацията на главна медицинска сестра Ивайла Петкова в двора на УМБАЛ „Д-р  Г. Странски”- Плевен бяха засадени 20 дръвчета в двора. „Благодаря Ви за отговорния труд и всеотдайността, нека да продължим заедно и да успяваме“, обърна се към колеги си главна сестра Петкова

В „МБАЛ-Плевен“ към ВМА беше организирано тържество от главна медицинска сестра Павлинка Жекова. Бяха наградени изявени специалисти.

В „МБАЛ – Червен бряг“ се проведе мероприятие, организирано от главна медицинска сестра Румяна Станкулова. Беше представена презентация, която мина под мотото „Да успеем заедно!“.

Повече за събитията можете да видите в раздел „20 години БАПЗГ“