МЕДИЦИ ОТ „УМБАЛ-ПЛОВДИВ“ БЛАГОДАРИХА НА БАПЗГ ЗА ПРЕДОСТАВЕНИТЕ ЛИЧНИ ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА

Председателят на Първичното дружество  към Регионална колегия на БАПЗГ – Пловдив в „УМБАЛ – Пловдив“ Мариета Черишарова изпрати благодарствен адрес до председателя на УС на БАПЗГ Милка Василева и до председателя на РК на БАПЗГ – Пловдив Теа Цировска по повод предоставените наскоро от регионалната колегия лични предпазни средства за медицинските специалисти в университетската болница.

В благодарствения адрес се казва: „Уважаеми колеги, ние специалистите по здравни грижи от „УМБАЛ – Пловдив“ АД, изразяваме своята благодарност за навременно оказаната помощ от местната Регионална колегия на БАПЗГ –  Пловдив за предоставените лични предпазни средства. Всички параклинични звена и останалите медицински специалисти в лечебното заведение получиха  предпазни облекла и шлемове за лечение на пациенти с COVID- 19. Тази помощ от местната РК допринесе за безопасността при работата на медицинските специалисти в болницата.

Благодарим за съдействието, подкрепата и оказаната навременна помощ на председателя на местната Регионална колегия на БАПЗГ г-жа Теа Цировска и г-н Димитър Милинич! Благодарим и на Председателя на БАПЗГ г-жа Милка Василева за проявеното разбиране и оказаната съпричастност!“ 

Припомняме, че в края на март Регионална колегия на БАПЗГ – Пловдив закупи предпазни средства за медицински специалисти от Пловдивска област. Гащеризони за еднократна употреба и предпазни шлемове бяха раздадени в спешните вътрешни отделения, клиничните и рентгеновите лаборатории в УМБАЛ „Св. Георги”, „УМБАЛ-Пловдив”, МБАЛ „Свети Пантелеймон”, както и в новооткритото отделение за лечение на пациенти с COVID-19 в Многопрофилната транспортна болница в Пловдив. Предпазни средства бяха раздадени и в „МБАЛ-Раковски” и „МБАЛ-Първомай”.

 

Благодарствения адрес от „УМБАЛ – Пловдив“ можете да видите ТУК