„МБАЛ-ПАЗАРДЖИК“ ТЪРСИ 10 МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ И 10 БОЛНОГЛЕДАЧИ ЗА ЧЕТИРИ COVID ОТДЕЛЕНИЯ

Ръководството на „МБАЛ-Пазарджик“ АД отправи апел за помощ за подпомагане дейността на четирите отделения, в които се лекуват болни от COVID-19. „Медицинският персонал не достига, а броят на пациентите с коронавирусна инфекция се увеличава. Медиците, които са на първа линия от началото на епидемията, са преуморени и имат нужда от подкрепа“, се казва в съобщение на сайта на лечебното заведение.

От там уточняват, че в болницата е извършена реорганизация на работата, за да може да се разкрият повече легла за пациенти с коронавирус и съмнителни за инфекцията.

Затова лечебното заведение търси 10 медицински сестри и 10 болногледачи, които ще бъдат назначени на трудов договор. Отправя се призив и към стажант-лекари и стажант-медицински сестри, които също да се включат в битката с COVID-19.

В апела за помощ се казва още: „Медицинските екипи в COVID отделeнията работят при изключително натоварен график и с извънредни дежурства. Помагат им и медици от други отделения, но там също се лекуват пациенти, които се нуждаят от лечение и медицински грижи. Подайте ръка и помогнете на медиците на първа линия в борбата с COVID-19! Помогнете в битката с коварния вирус!“